Soğukta motoru çalışıtırma

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 28
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 28 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Herkeze selamlar.Konuyu yanlış yere açtıysam bağışlayın.Bu soğuk havalarda motoru çalıştırmada büyük sıkıntı çekiyorum.Ne kadar dersimi almış olsamda güneşli ve kuru hava görünce dayanammıyorum atıyorum kendimi sokağa. Pullstart çekmekten elimde 3 tane delik açıldı. En son çıktığımda artık 1/1 arabamın eksozuna bloğu tutatak ısıttım ve yarım saat sonra anca çallıştırabildim.Sıcak buji kullanuyorum ama bi faydası olmadı ne yazıkki. Aklıma bir fikir geldi ama yerterli bilgiye ulaşamadım malesef size akıl danışmak istiyorum. Bizim araçların bujilerinde kullanılan rezistans tel sistemiyle blog için bir ısıtıcı yapmayı düşünüyorum.Bu seyyar bir aparak olacak pil veya benzeri küçük aküyle düşük voltajda çalışacak.Bugün 2 tane elektrikçiye sordum ve tellerin 220v ile çalıştığını söylediler.Ama hem rc bujileri hemde 1/1 dizel kızdırma bujilerinin düşük voltaj ile çalıştığını biliyorum. Tek sorun bu teli nerden temin edeceğim.Birde pil amperi yerterli olacakmı .
    HPİ TROPHY 4.6 TRUGGY

Bende soğuk havada çalıştırdım ama sizin kadar uğraşmadım biraz ısınma turu attıktan sonra hemen ısınıyo motor zaten
    Team Losi LST XXL
    E-Revo VXL

Eğer kullandığınız yer evinizden uzak değilse motoru saç kurutma makinesiyle ısıtıp çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Şahsen ben bir daha ki sefere deneyeceğim.

Alıntı Calimocho Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende soğuk havada çalıştırdım ama sizin kadar uğraşmadım biraz ısınma turu attıktan sonra hemen ısınıyo motor zaten
    Zaten bi kere çalıştırdığım zaman sorun kalmıyor ayar yapıp devam ediyorum.o ilk çalıştırma canıma okuyor işte o yüzden böyle bir ısıtıcı yapmaya karar verdim.

Alıntı Algian Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğer kullandığınız yer evinizden uzak değilse motoru saç kurutma makinesiyle ısıtıp çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Şahsen ben bir daha ki sefere deneyeceğim.
    Ne yazıkki evimin yakınında kullanmıyorum . Rezistans tel bulabileceğim biryer biliyormusunuz
    HPİ TROPHY 4.6 TRUGGY

Ne yazık ki bilmiyorum.

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Oct 2007
    Nereden Nereden
    Ankara-Isparta
    Yaş Yaş
    22
    Alıntı dreamlover77 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkeze selamlar.Konuyu yanlış yere açtıysam bağışlayın.Bu soğuk havalarda motoru çalıştırmada büyük sıkıntı çekiyorum.Ne kadar dersimi almış olsamda güneşli ve kuru hava görünce dayanammıyorum atıyorum kendimi sokağa. Pullstart çekmekten elimde 3 tane delik açıldı. En son çıktığımda artık 1/1 arabamın eksozuna bloğu tutatak ısıttım ve yarım saat sonra anca çallıştırabildim.Sıcak buji kullanuyorum ama bi faydası olmadı ne yazıkki. Aklıma bir fikir geldi ama yerterli bilgiye ulaşamadım malesef size akıl danışmak istiyorum. Bizim araçların bujilerinde kullanılan rezistans tel sistemiyle blog için bir ısıtıcı yapmayı düşünüyorum.Bu seyyar bir aparak olacak pil veya benzeri küçük aküyle düşük voltajda çalışacak.Bugün 2 tane elektrikçiye sordum ve tellerin 220v ile çalıştığını söylediler.Ama hem rc bujileri hemde 1/1 dizel kızdırma bujilerinin düşük voltaj ile çalıştığını biliyorum. Tek sorun bu teli nerden temin edeceğim.Birde pil amperi yerterli olacakmı .
    Bujiniz mevsime uygun, fakat ısıtıldığında bile yarım saatte çalışan bir motorun bence karbüratör ayarlarında bir sıkıntı vardır diye düşünüyorum. Karbüratör ayarlarınız yazdan kalmaysa tekrar ayarlamakta fayda var
    GS Vision PRO Tuned Pipe, Hitec Aggressor SRX
    FG Monster Truck 4 WD, Zenoah 29cc ESP Ported, Walbro WT-990, İridyum Buji, Dominator Torque Pipe, Futaba 4PL

Alıntı Nobran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bujiniz mevsime uygun, fakat ısıtıldığında bile yarım saatte çalışan bir motorun bence karbüratör ayarlarında bir sıkıntı vardır diye düşünüyorum. Karbüratör ayarlarınız yazdan kalmaysa tekrar ayarlamakta fayda var
    Evde karburaör ayarını yapıyorum sorunuz bir şekilde çalışıyor araba, Dışarı soğuğa çıkınca işler değişiyor. Arabayı zar zor çalıştırdıktan sonra tekrar ayar yapıyorum çünkü gaz verince stop ediyor.Sanırım silindire giren hava ısısı değiştiği için tekrar ayar gerekiyor. Bu arada ısıtıldığında demişsin yarım saat uğraştıktan sonra son çare araba eksozunda ısıttım öyle çalıştı yanlışlık olmasın. Bir kere çelıştığı zaman sonra tek marşta alıyor
    Ben diyorumki eksozla falan uğraşmayayım kendim bir ısıtıcı yapayım rc bujilerinde kullanılan rezistans teller 1.2 voltla çalışıyor. Daha kalın bir rezistans teli U şeklinde bir aparat yaparak 9 veya 12 voltla arabayı çeliştırırken bloğun etrafına geçirip ısıtmak. Bu telleri nereden temin edebileceğim konusunda internetten araştırma yaptım fakat bişey bulamadım .
    Konu dreamlover77 tarafından (25-01-2012 Saat 23:22 ) değiştirilmiştir.
    HPİ TROPHY 4.6 TRUGGY

Sep 2008
    Nereden Nereden
    Sivas-Tokat
    Yaş Yaş
    26
    Evde karburaör ayarını yapıyorum sorunuz bir şekilde çalışıyor araba, Dışarı soğuğa çıkınca işler değişiyor. Arabayı zar zor çalıştırdıktan sonra tekrar ayar yapıyorum çünkü gaz verince stop ediyor.Sanırım silindire giren hava ısısı değiştiği için tekrar ayar gerekiyor. Bu arada ısıtıldığında demişsin yarım saat uğraştıktan sonra son çare araba eksozunda ısıttım öyle çalıştı yanlışlık olmasın. Bir kere çelıştığı zaman sonra tek marşta alıyor
    Ben diyorumki eksozla falan uğraşmayayım kendim bir ısıtıcı yapayım rc bujilerinde kullanılan rezistans teller 1.2 voltla çalışıyor. Daha kalın bir rezistans teli U şeklinde bir aparat yaparak 9 veya 12 voltla arabayı çeliştırırken bloğun etrafına geçirip ısıtmak. Bu telleri nereden temin edebileceğim konusunda internetten araştırma yaptım fakat bişey bulamadım .
    elektrikli battaniyelerin tellerine 9 volt verdiğinde kızıyor yalnız birkaç dakika içerisinde pil bitiyor.el yapımı cep sobası hakkında araştırma yapmıştım birçok kişi bu yöntemi tarif ediyor..
    TraxxasEmaxxOfnaMutilatorProTeamLosixxLst2Tamiyatt 01TamiyaHighLiftTamiyatt01DTraxxasjatoFgbuggyTraxx asRevoFgMonsterTruckSavage4.6TraxxasSummit

Alıntı hobici Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    elektrikli battaniyelerin tellerine 9 volt verdiğinde kızıyor yalnız birkaç dakika içerisinde pil bitiyor.el yapımı cep sobası hakkında araştırma yapmıştım birçok kişi bu yöntemi tarif ediyor..
    Desene bi elektrikli battaniye bulup parçalamak gerekicek Cep sobası dediğin şeye baktım mendil veya ped benzeri birşey sanırım. Anında ısı vermiyormuş galiba bikaç saat sonra etki ediyormuş.
    Konu dreamlover77 tarafından (26-01-2012 Saat 00:39 ) değiştirilmiştir.
    HPİ TROPHY 4.6 TRUGGY

Sep 2008
    Nereden Nereden
    Sivas-Tokat
    Yaş Yaş
    26
    Desene bi elektrikli battaniye bulup parçalamak gerekicek Cep sobası dediğin şeye baktım mendil veya ped benzeri birşey sanırım. Anında ısı vermiyormuş galiba bikaç saat sonra etki ediyormuş.
    İşe yarayıp yaramadığını deneme fırsatım olmadı ama geçenlerde bir dükkanın camında okumuştum tek kişilik elektrikli battaniye 10 tl yazıyordu.Denemeye değer
    TraxxasEmaxxOfnaMutilatorProTeamLosixxLst2Tamiyatt 01TamiyaHighLiftTamiyatt01DTraxxasjatoFgbuggyTraxx asRevoFgMonsterTruckSavage4.6TraxxasSummit

Bugün kadıköyden ince rezistans teliyle 9v pil aldım.Telin inceliği bujideki telle aşağı yukarı aynı.Normalde helezon sargı şeklinde 220v ile çalışıyor tel ama keserek sanırım yapabilirsin dedi dükkandaki çocuk. Evde bir deneme yaptım 9v verince telde bir ısınma oldu fakat pil 10 saniye gibi kısa bir sürede tükendi.Bujilerde kullanılan tel sanırım çok farklı bir alaşım.Mümkün olursa daha yüksek voltajla deniyecem.
    HPİ TROPHY 4.6 TRUGGY

Mar 2010
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    29
    Ben bir yerde gordum simdi ismini vermeyim reklam olmasin, kisaca nasil yaptigini ozetleyim arkadasin.

Elektrikli battaniye teli kullanmis arkadas. 2 adet 9V lik pili birbirine paralel baglamis ve bayagi tatmin edici sicaklik almis. Tabi bu arkadas Av esnasinda bacaklarini ve ayaklarini isitmak icin boyle birsey yapmis
    bir zamanlar,
    MCD cheetah
    RR V4

Futaba 4 PL Kumanda Videolu Tanitim + Sunum

Alıntı HaaKaN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bir yerde gordum simdi ismini vermeyim reklam olmasin, kisaca nasil yaptigini ozetleyim arkadasin.

Elektrikli battaniye teli kullanmis arkadas. 2 adet 9V lik pili birbirine paralel baglamis ve bayagi tatmin edici sicaklik almis. Tabi bu arkadas Av esnasinda bacaklarini ve ayaklarini isitmak icin boyle birsey yapmis
    Paylaşımınız için teşekkür ederim.En kısa zamanda bir battaniye edinecem Bu arada bir deneme yaptım aynı uzunluktaki rezistans teli 9v 200 mah pil ve buji ısıtıcı 1.2 v 2700mah pil ile çalıştırdım. İkisinde de ısıtma aynı oldu.Yani iş sanırım volt da değil mah da bitiyor. Telin çektiği akıma pilin gösterdiği mukavemet yani.Battaniye telinin çektiği akım daha düşükse sanırım buda kablonun inceliğiyle ve kullanılan malzemeyle ilgili başarı oranım daha yüksek olabilir.
    HPİ TROPHY 4.6 TRUGGY

Aug 2011
    Nereden Nereden
    kahramanmaraş
    Yaş Yaş
    24
    daha kolay çalıştırma yolu yok mu? bende çalıştırma sorunu çekiyorum.
    HPI Brama 10B / HPI Savage X 4.6

Ben bu kadar sorun çekmedim buz gibi havada hemen çalışıyor belki roto starttın özelliği olsa gerek.Roto starta geçin
    Team Losi LST XXL
    E-Revo VXL

Aug 2011
    Nereden Nereden
    kahramanmaraş
    Yaş Yaş
    24
    zaten arabam rotostartlı heralde bujiden.
    HPI Brama 10B / HPI Savage X 4.6

Sanırım buji ısıtıcı pilini tam şarj etmiyormuşum. 16 saat şarj edip balkonda karlı havada deneme yaptım gayet rahat çalıştı
    HPİ TROPHY 4.6 TRUGGY

Aynen bende dün -8 derecede tek çekmede çalıştırdım. Bende benzini tam yollamıyormuşum.

Çalıştırmama problemi benzin ayarından olabilir sıcaktan çıktık sıcağa göre ayarlıysa zor çalışır kışlık ayara geçmekte fayda var
    Team Losi LST XXL
    E-Revo VXL

soğutucu kafasına ağzını daya elinlede sar üfle 15 20 saniye ısıt sonra çalıştır ben öle yapıyorum işe yarıyor denemesi bedava

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)