rc aracım yerde iken dişliler sürtüyor ve gitmiyor

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 124
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 124 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 7 Sayfadan 1234 ... SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    bugün yeni bir ezrun set alıp onroad aracıma taktım ama dişli spur ve pinyon oranlarından iyi anlamıyorum rastgele kafama göre dişlileri yapıştırıp kapattıp.rc mi elime alıp lastikler havada iken çok süper çalışıyor hiç bir problem yok.yere koyuyorum rc mi dişliler sürekli sekiyor ve motor zorlanıyor pinyon dönmekte zorlaşıyor .ben hiç bişi anlamadım vallahi.ama havada iken hiç bir sorun yok.hatta aracı elle biraz ittiriyorum ve gaz veriyorum araç resmen fırlıyor ardından durduruyorum gaza tekrar basıyorum yine dişliler sıkışıp sürekli sekiyor.yardım
    MAVERİC TC EVO

YAŞ 20

SATILIKLAR ÇOK UCUZ= 67176227 -- 72609201

acaba motorun silindirindeki çıkıntıya göre pinyonu ayarlıyamadımmı ne anlamadım .
    MAVERİC TC EVO

YAŞ 20

hangi dişliler nereye sürtüyor, tam anlayamadım?
    Losi Speed-T+Xcelorin 4800kv+Sidewinder Sv2
    Carisma M14 Subaru
    Custom made 1/8 Dodge AS250(Yapım aşamasında)
    HALAYA DEVAM!

motorun pinyon ile aracın spur dişlisi.
    MAVERİC TC EVO

YAŞ 20

http://www.youtube.com/watch?v=Bmgy0eIisU4

2. dakikada pinyon spur boşluğu ayarlanıyor bu şekilde tekrar ayarlamayı denermisin.
    Carisma M14 Subaru
    HALAYA DEVAM!

teşekkürler .deniyeceğim
    MAVERİC TC EVO

YAŞ 20

pinyonu ters takmış olabilirmisin ? pinyon spur arasında 1 mm den biraz az mesafe kalacak araya kağıt sıkııştırabilirsin o şekilde ayarlanabilir yoksada bir ihtimalda pinyon küçük olan vidası gevşekdir boşda dönüyodur yeni aklıma geldi

haaaa.evet motora taktığım pinyondandır ooo tamam tamam.ben yarın bakarım artık .bence tek problem o dur.çünkü motora zorlanma gelmedikte o pinyon zaten döner ama aracı yere koyduğum zaman tabi bütün yükü pinyonda oluyor ve zorlanıyor o yüzden pinyonu tam silindire oranlıyamamışım.tamam inşallah çözülür.yarın bakıcaz artık .pek takmıyorum küçük şeyleri.daha sonra bakıcaz.zaten pek rc sürmüyom . neyse yardımlarınız için çok sağolun
    MAVERİC TC EVO

YAŞ 20

aynı sorun benım carısma m14umdede olmuştu ılk baslarda etrafına strafor taktım zaman ıle baktım olmuyo aldıgım yere goturdum eskı halıne cevırdıler dıkkat etmek lazım
    batuhan dursun
    fatih/şehremini
    hobbyzone champ(yellow ediition)--parkzone sukhoi su-26m
    carisma m14 (nissan gtr)----- hpi e10(castle mamba max pro 9000kv
    t-34 mentor--merlin tracer 60

arkadaşlar ben şimdiden bi el atayım dedim ama malesef problemim çözümü pinyonda değilmiş milimetrik ayarladım ve sıktım ama netice malesefki yok.acaba problem nerden kaynaklanıyor.dişlilerin arasınada kağıt koyup videodaki gibi ayarladım.çokta güzel oldu aslında.havada iken gaza bastığımda ilk baş yine dişlilerden sekiyor.daha sonra hızını aldımı normal gidiyor.ama yere koyduğum zaman hiç gitmiyor.spur ve pinyon sürekli diş atlıyor.sıyırcak diye korktum . ama problem olmaması lazım yani.atladığım birşeymi var acaba.
    MAVERİC TC EVO

YAŞ 20

Alıntı xbadx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynı sorun benım carısma m14umdede olmuştu ılk baslarda etrafına strafor taktım zaman ıle baktım olmuyo aldıgım yere goturdum eskı halıne cevırdıler dıkkat etmek lazım
    nasıl anlamadım.motorun pinyonunamı strafor taktın ? ve nasıl eski haline getirdiler
    MAVERİC TC EVO

YAŞ 20

Alıntı haribo21 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nasıl anlamadım.motorun pinyonunamı strafor taktın ? ve nasıl eski haline getirdiler
    soyle anlatıyım bende vıdaları yanlıs taktım en son olarak motorun cevresıne strafor ıle sıkıstırdım ve 1hafta oyle ıdare ettım ancak eskı perfonması olmadı tabıkıde
    batuhan dursun
    fatih/şehremini
    hobbyzone champ(yellow ediition)--parkzone sukhoi su-26m
    carisma m14 (nissan gtr)----- hpi e10(castle mamba max pro 9000kv
    t-34 mentor--merlin tracer 60

pinyon ve spurun 1 resmini koyar mısın mesafe ve doğru takılmışmı bakıcam aslınca kepsiz olarak yerde ve havada gaza basıp kamerayı pinyon spura tutarsan gelen ses ve hareketlerden anlarız

Alıntı harunk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pinyon ve spurun 1 resmini koyar mısın mesafe ve doğru takılmışmı bakıcam aslınca kepsiz olarak yerde ve havada gaza basıp kamerayı pinyon spura tutarsan gelen ses ve hareketlerden anlarız
    tamam koyucam
    MAVERİC TC EVO

YAŞ 20

ben dişli oranlarının doğdu olduğundan eminim kağıtla yaptım videodaki gibi. hem motoru hemde pinyonu iyice sıktığımdanda eminim.Fotoğraf0783.jpgFotoğraf0782.jpg
    MAVERİC TC EVO

YAŞ 20

çalışırken havada ve yerde video eklermisin şidi pinyon spurda sorun yok spurun bağla olduğu kısıf difleri kontrol emek isterim tabiki çalışırken olmak zorunda havada ve yerde çalışırken video ekler misin

bu arada esc yi sabitle şaseyi iyice temizle onlar dişli arasına kaçarsa sıyırır

araç hava iken sadece en başta dişlilerde aksama oluyor daha sonra hılandımı bi problem kalmıyor.ama yere koyuyorum bi türlü dişliler normal dönmüyor.dişlilerde bi problem var ama ne .ben maddiyatında değilim ama sadece bi işi beceremediğim için kendime kızıyorum. 14-15 yaşında insanlar ne güzel ezrun setini kendisi alıp takıyor rc sine.ama ben 2 buçuk yıldır rc işinin içindeyim bi motoru takmayı beceremedim.valla bi kaç gün denicem olmazsa aracı direk satıcam.
    MAVERİC TC EVO

YAŞ 20

kendime e-revo vxl alcam.ama valla ilk defa ezrun setli araç kullancaktım ama içimde kaldı .gerçi havada iken aracın son hızını gördüm bayağı hızlıydı.
    MAVERİC TC EVO

YAŞ 20

Alıntı harunk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çalışırken havada ve yerde video eklermisin şidi pinyon spurda sorun yok spurun bağla olduğu kısıf difleri kontrol emek isterim tabiki çalışırken olmak zorunda havada ve yerde çalışırken video ekler misin

bu arada esc yi sabitle şaseyi iyice temizle onlar dişli arasına kaçarsa sıyırır
    valla video eklemem uzun sürebilir beklersen koyayım
    MAVERİC TC EVO

YAŞ 20

hadi ekle bende bekliyom

Şimdi motor mountdan kıllandım.
    Carisma M14 Subaru
    HALAYA DEVAM!

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)