Paypal ile oluşan fiyat farkı ??

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 27
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 27 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Ben 2 seferdir hobbyking den paypal ile alışveriş yapıyorum.Fakat dikkatimi çekti paypal kredi kartımdan para çekerken o günün dolar kuru ile değilde 0,06 lira fazla bir kur değeri ile çekim yapıyor.Bu normalmi normal ise sebebi nedir bunun ?

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Nereden Nereden
    izmir
    Yaş Yaş
    60
    Paypal aracılıgı ile ödeme yaparken,ilgili dövizin senin hesabına göre 0.06 lira fazla olmasına senin paypala tanıttıgın kredi kartının baglı oldugu banka karar verir.Ayrıca aldıgın malın karşılıgı olarak senden kredi kartının baglı oldugu banka kredi kartının hesap kesim tarihindeki döviz kurunu hesaplar aldıgın günü degil.Rakamla anlatalım.
    Bu gün 100 dolarlık mal alıp paypal ile ödedin (Paypal fark etmez direkt ödemede olabilir) bu gün dolar 1.83 lira olsun
    100X1.83 =183 lira ödeme yaparsın yani kredi kartın seni 138 lira borçlandırır.Hesap kesim tarihi ayın 29 olsun.Tarih 29 olunca aylık borcunu hesap ederleken o günkü dolar kuruna bakarlar ve diyelimki o günkü dolar kuruda 1.90 olmuş
    100X 1.90 =190 lira eder senden 183 lira degil 190 lira alırlar.
    Yani dövizle aldıgın ve kredi kartı ile ödediğin bir malın sana bedeli kredi kartı hesap tarihinde o dövizin kredi kartının baglı oldugu bankanın döviz kurundan hesap edilir.Paypalın bu işlerle alakası yoktur.
    Not: Paypal alışverişte alıcıdan komisyon almaz.
    Garibim HK450,garibim 9 kanal Fly sky 2.4ghz ve GP750 ALİGN DS520
    Soprano Sevenler Cemiyeti ne uzaktan hayran

bende hk dan alışveriş yaptım ama depo durumu bölümünde 2 tane yeşil tik var alışverişi 20 sinde yaptım bu ayın ancak ne bi mail var nede hk da bi ilerleme yardım ederseniz evinirim cvp için şimdiden teşekkür ederim
    traxxas slayer pro 3,3 nitro 4x4/2,4 ghz (SATILIK)
    traxxas slash ultimate brushless/2,4 ghz (SATILIK)

Feb 2007
    Nereden Nereden
    Adana
    Yaş Yaş
    44
    Mehmet, hem paypal'dan hem de HK'dan alışverişten hemen sonra mail gelmesi gerekir.

Hüseyin Abi, Bir arkadaşım paypalin artık komisyon aldığını söylemişti. Kredi kartının bağlı bulunduğu bankadaki dolar kuru 1.85 iken paypal'daki faturada 1.91 den işlem yapıldığını görünce bu kanaate varmış. Yaklaşık %3 komisyon alıyor sanırım.

01-ADANA

Feb 2007
    Nereden Nereden
    Adana
    Yaş Yaş
    44
    Çin siteleri 28 ocak'a kadar kapalı.

01-ADANA

Jun 2010
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    22
    Hk dan yaptığım alısveriş yola çıktı, kapalı değil galiba hk.

|Hyper 9e| |Xray T3 11| |Sanwa M11x| |Xerun 120A ESC - LRP Octa Wind 4.5T Sensored Brushless Motor| ''Sp33DY''

Alıntı mehmetotepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende hk dan alışveriş yaptım ama depo durumu bölümünde 2 tane yeşil tik var alışverişi 20 sinde yaptım bu ayın ancak ne bi mail var nede hk da bi ilerleme yardım ederseniz evinirim cvp için şimdiden teşekkür ederim
    Bana alış-veriş sonrası hk'dan mesaj gelmedi ama pay-pal'dan şu frmaya şu kadar ödeme yaptınız diye bir mesaj geldi,hk'dan alışveriş yaptığınızda yeşil tik sayısı iş bitiminde 4 tane oluyor ve size bir takip numarası veriyor,bu da iş hk'dan çıktı posta da demektir,size verilen takip numarasıylada hangi posta şirketiyse takip yapabiliyorsunuz,benim kargom swiss post ile gönderilmiş kendi sitesinden durumunu takip ediyorum,ama hala ptt'nin sitesinde yurt dışı gönderi takibi bölümünden göremiyorum..

Çok yakın zaman bende hk'dan alış-veriş yaptım, gelişmeler bu şekilde oluyor,bilginiz olsun..
    -)Tamiya Topforce Evolution
    -)HB Cyclone D4
    -)Kyosho İnferno st us sport truggy Brushless
    -)Airtronics MX-3 3Ch 2.4Ghz

Alıntı black08 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bana alış-veriş sonrası hk'dan mesaj gelmedi ama pay-pal'dan şu frmaya şu kadar ödeme yaptınız diye bir mesaj geldi,hk'dan alışveriş yaptığınızda yeşil tik sayısı iş bitiminde 4 tane oluyor ve size bir takip numarası veriyor,bu da iş hk'dan çıktı posta da demektir,size verilen takip numarasıylada hangi posta şirketiyse takip yapabiliyorsunuz,benim kargom swiss post ile gönderilmiş kendi sitesinden durumunu takip ediyorum,ama hala ptt'nin sitesinde yurt dışı gönderi takibi bölümünden göremiyorum..

Çok yakın zaman bende hk'dan alış-veriş yaptım, gelişmeler bu şekilde oluyor,bilginiz olsun..
    teşekkür ederim bülent abi sağol verdiğin bilgiler için
    traxxas slayer pro 3,3 nitro 4x4/2,4 ghz (SATILIK)
    traxxas slash ultimate brushless/2,4 ghz (SATILIK)

Alıntı mehmetotepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teşekkür ederim bülent abi sağol verdiğin bilgiler için
    Rica ederim
    -)HB Cyclone D4

Alıntı ata 1337 Nickli Üyeden Alıntı
    Çin siteleri 28 ocak'a kadar kapalı.
    Çin'de tatil varmış heralde ''Yeni Çin Yılı'' 29 Ocak'ta işbaşı yapıyorlarmış.
    MAVERICK STRADA SC BRUSHLESS ( EZRUN 8.5T 4000 KV 60A ESC COMBO B5 )

Alıntı ince999 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Paypal aracılıgı ile ödeme yaparken,ilgili dövizin senin hesabına göre 0.06 lira fazla olmasına senin paypala tanıttıgın kredi kartının baglı oldugu banka karar verir.Ayrıca aldıgın malın karşılıgı olarak senden kredi kartının baglı oldugu banka kredi kartının hesap kesim tarihindeki döviz kurunu hesaplar aldıgın günü degil.Rakamla anlatalım.
    Bu gün 100 dolarlık mal alıp paypal ile ödedin (Paypal fark etmez direkt ödemede olabilir) bu gün dolar 1.83 lira olsun
    100X1.83 =183 lira ödeme yaparsın yani kredi kartın seni 138 lira borçlandırır.Hesap kesim tarihi ayın 29 olsun.Tarih 29 olunca aylık borcunu hesap ederleken o günkü dolar kuruna bakarlar ve diyelimki o günkü dolar kuruda 1.90 olmuş
    100X 1.90 =190 lira eder senden 183 lira degil 190 lira alırlar.
    Yani dövizle aldıgın ve kredi kartı ile ödediğin bir malın sana bedeli kredi kartı hesap tarihinde o dövizin kredi kartının baglı oldugu bankanın döviz kurundan hesap edilir.Paypalın bu işlerle alakası yoktur.
    Not: Paypal alışverişte alıcıdan komisyon almaz.
    Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Aslında bende de bu tarz bir durum var,

Hk'dan 10.01.2012 tarihinde yaptığım kargo dahil 192,20$ alış-veriş sonrası pay-pal aynı gün kur çevirimi yaparak 371,39 tl çekeceğine dair ( o günde $ kurunu kaçla çarptı anlamadım ) bilgilendirme mail'i aldım,daha sonra pay-pal hesabımdan da kontrol ettiğimde aynı tutarı gördüm,buraya kadar herşey normal...

Fakat işin ilginç yanı 09.01.2011(ayın 10'da yaptığım alış-veriş nasıl oluyor da 9'unda çekiliyor anlamadım) tarihinde 192,20$ karşılığı olarak k.kartımdan 384,20tl olarak çekilmiş,k.kartı kesim tarihimle alakalı desem kur zaten düşüyor,daha az çekilmesi lazım,tam tersi fazla çekilmiş anlam veremedim,derdimizde anlatacak kimse yok...

Yani bu günkü kurla hesaplasam 192,20$*1,79=344,38 tl yapıyor,bu durumda 40 tl fark var,sizce nasıl bir kur hesabı ??

Bütün riskine rağmen (gümrükte takılır,bozuk gelir,eksik gelir v.s) biraz daha hesaplı olsun diye y.dışından alış-veriş tercih ediyoruz,ama 192,20$ aldığım ürünler bana bu gün hesaplarsam 384,20tl/1,79 kur hesabıyla 214,70$ geldi...

Matematik bilgim iflas etti,bir anlayan bu hesapta bana yardım etsin
    -)HB Cyclone D4

Feb 2007
    Nereden Nereden
    Adana
    Yaş Yaş
    44
    Paypal komisyon olarak önce sitelerden % de alıyordu. Şu an anlıyorum ki hem sitelerden hem de kişilerden komisyon alıyor. Yoksa paypal nasıl kazanacak!!!

01-ADANA

Bu konu ile ilgili olarak paypal'a ingilizcesi iyi olan birinin yardımı ile mail atsak gelen cevaba göre bir değelendirme yapalım tekrardan ?

Alıntı ata 1337 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Paypal komisyon olarak önce sitelerden % de alıyordu. Şu an anlıyorum ki hem sitelerden hem de kişilerden komisyon alıyor. Yoksa paypal nasıl kazanacak!!!
    Kimse paypal komisyon almasın demez,sonuçta bir hizmet var,benim paramı koruyor,bir sorun çıkarsa paranı geri alırım diyor,ama hiçbir yerde de hem alıcıdan hem satıcıdan komisyon alırım demiyor !!!

Diyelim ki paypal komisyon alıyor ve hiç bir yerde söylememiş,benim sorunum paypal benden çekeceğim dediği (kur farklarında falan vazgeçtim) paradan ve eğer komisyon varsa benden çekeceğim dediği para komisyon dahil olması lazım gerekirken daha fazla çekmiş bunu çözemedim..

Yaşım 36,modelcilikte yeni sayılırım ama senelerdir ticaret içinde olan olan biri olarak hiç bir banka veya kurumda da bu tarz bir durumla (önce bir para söylerim ama benim komisyonumda var bunu sana söylemem kafama göre çekerim....)karşılaşmadım...

Bu durum karşısında da CAHİL durumuna düştüm,kusura bakmayın....

Alıntı vetera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu konu ile ilgili olarak paypal'a ingilizcesi iyi olan birinin yardımı ile mail atsak gelen cevaba göre bir değelendirme yapalım tekrardan ?
    Olabilir,sonuçta 192,20$'lık alış-verişte 40tl fark oldu,meblağ yükseldikçe fark artacaktır,veya bizim CAHİLLİĞİMİZDEN kaynaklı bilmediğimiz bir şey var...
    -)HB Cyclone D4

Apr 2008
    Nereden Nereden
    izmir
    Yaş Yaş
    60
    Paypal Türk açarak orada bu sorunu yazsanız

Aug 2007
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    41
    Paypalda hesap ayarlarınızdan ödeme şeklini alış veriş yaptıgınız ülkenin para birimine göre ödeme yapılacak olarak degiştirin. bunun sebebi tl secerseniz paypal mesela doları tl ceviriyor burada kur düşük oluyor bankaya bildiriyor ve banka ülke dışına tl gönderemiyeeceginden o parayı tekrar dolara ceviriyor busefer kur yuksek ve bir bakıyorsunuz arada fark var. aynı olayları yaşayınca bende bankayla konuşup bu cevabı almış ve hesap ayarlarımı degiştirmiştim. şimdi alış veriş yapınca bankaya direk dolar talebi geliyor ve banka o rakamı o günkü kurdan hesablayıp bana şu kadar harcamanız var diyor ama asıl para 2-3 gün sanra hesaba kesin işlendiginde ki günki kur oluyor.
    SPİTFİRE, Sbach 342 50cc, 120 lik p51-zen 120 f3a
    JR 11x zero 2.4 VE JR XP6102

Alıntı ermis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Paypalda hesap ayarlarınızdan ödeme şeklini alış veriş yaptıgınız ülkenin para birimine göre ödeme yapılacak olarak degiştirin. bunun sebebi tl secerseniz paypal mesela doları tl ceviriyor burada kur düşük oluyor bankaya bildiriyor ve banka ülke dışına tl gönderemiyeeceginden o parayı tekrar dolara ceviriyor busefer kur yuksek ve bir bakıyorsunuz arada fark var. aynı olayları yaşayınca bende bankayla konuşup bu cevabı almış ve hesap ayarlarımı degiştirmiştim. şimdi alış veriş yapınca bankaya direk dolar talebi geliyor ve banka o rakamı o günkü kurdan hesablayıp bana şu kadar harcamanız var diyor ama asıl para 2-3 gün sanra hesaba kesin işlendiginde ki günki kur oluyor.
    ermis belirttiğin ayarları bulamadım biraz daha detaylı olarak yazabilirmisin ?

Feb 2007
    Nereden Nereden
    Adana
    Yaş Yaş
    44
    Bülent Bey.

Bana hitaben: ''hiçbir yerde de hem alıcıdan hem satıcıdan komisyon alırım demiyor !!!'' demişsiniz.
    Sonra da: ''bizim CAHİLLİĞİMİZDEN kaynaklı bilmediğimiz bir şey var... '' demişsiniz.

Çelişki oldu sanki. Acaba alıcıdan komisyon alıyor olabilir mi? Bende komisyon alıyor kanaati uyandırdı...

01-ADANA

Apr 2008
    Nereden Nereden
    izmir
    Yaş Yaş
    60
    Eskiden paypaldan ödeme yapınca kredi kartımdan doları çekiyor bankamda Türk lirasına cevirip beni borçlandırıyordu.Şimdi öyle degil gibi.Paypal ödemeyi Türk yapacagına göre Türk lirası öder mantıgı ile kendi tespit ettiği dolar kurundan malın degerini Türk lirası olarak tespit ediyor,kredi kartının baglı oldugu bankaya borç şu kadar Türk lirası ama bana dolar öde diyor Banka kendi dolar kurundan hesap edip ödüyor arada fark çıkıyor.Hesapla yapalım
    Mal 100 dolar olsun paypalın dolar kuru kendi ilanı ile (bunupaypal sitesinde görebilirsiniz) 1.93 Tl diyor.borcumuzu
    100X1.93=193 lira olarak kredi kartının baglı oldugu bankaya bildiriyor ama Tl istemiyor dolar olacak diyor.Eh bankada kaç dolar oldugunu hesaplıyor diyorki bu gün dolar satış1.83 tl ise
    193/1.83=105.46 dolar. Bunu 193 lira karşılıgı diye yolluyor .Eh işte aradaki farkta gizli komisyon oluyor.(105.46--100)/100=yaklaşık %5 civarında
    Tabi ödeme gününde dolar 1.85 olmuşsa
    105.46X1.85=195.10 tl borcumuz çıkıyor.Egerki doları kur olarak dolaştırıp durmasalar
    100X1.85=185 lira ödememiz gerekecekti.Bankanın bana anlattıklarından anladıgım bu ve şahsen buna razıyım çünkü param emniyette,bir keleklik olunca kaç kere geri aldım.
    Bankanın bana izah edemediği ve kendilerininde şaşırdıgı ise tarihlerin geriye dogru gitmesi bunu açıklıyamadılar

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)