Paypal ile oluşan fiyat farkı ??

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 27
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 27 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 27 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12

Reklam Alanı
    Alıntı ata 1337 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bülent Bey.

Bana hitaben: ''hiçbir yerde de hem alıcıdan hem satıcıdan komisyon alırım demiyor !!!'' demişsiniz.
    Sonra da: ''bizim CAHİLLİĞİMİZDEN kaynaklı bilmediğimiz bir şey var... '' demişsiniz.

Çelişki oldu sanki. Acaba alıcıdan komisyon alıyor olabilir mi? Bende komisyon alıyor kanaati uyandırdı...
    Mehmet bey,

Ben siz konuya daha vakıfsınız diye sizin cevabınıza istinaden yazdım,bende biraz CAHİLLİK var doğrudur, paypal sayfasını incelemeden yazdım..

Sabah mesaj sonrası paypal sayfasını inceledim,daha sonrada bu konuyla ilgili paypal'dan bilgi almak için paypal müşteri hizmetlerini aradım,sizde arayabilirsiniz, 444 77 01 fakat aramadan önce paypal sayfasına kullanıcı adı ile giriş yapıp 60 dakika geçerli bir web pin alıp müşteri temsilcine bu kodu verdikten sonra yardım alabiliyorsunuz..

Aldığım bilgi dahilinde yalnış bilgiyi düzeltelim,Paypal alıcıdan hiçbir şekilde yapılan işlem alış-verişse komisyon almıyor,para gönderme işlerinde komisyonları var...

Aynı zamanda paypal hesabına eklediğiniz k.kartına ait bankada hiçbir şekilde paypal ile yapılan alış-verişte komisyon almadığını idda ediyor,bunu banka ile görüştüm, aldığım cevap budur...

Peki neden böyle bir fark oluyor derseniz;

Benim (gerçi ben 192.20 usd'lik alış-verişim benden tl karşılı 371,39 olacağına 384,20 oldu diye itiraz ettim,inceleyip en geç 40 iş günü içinde neticelenecekmiş,oda başka bir komiklik) yaklaşık iki saat sonucu anladığım yapılan alışveriş sonrası oluşan tutar ilk önce paypal tarafından kendi kur hesabıyla usd tutardan TL'ye çevriliyor ve TL tutar kadar memlağ bankadan talep ediliyor,

Daha sonra paypal'ın istediği gereksiz yere TL tutara çevrilmiş tutar tekrardan banka usd'ye (kart master kartsa master'ın belirlediği kur, visa ise visanın belirlediği kur üzerinden )çevriliyor,çünkü paypal ödemesini bankadan usd olarak istiyor,aradaki farklarda paypal ve visa'nın kendi kurlarında ki (+ -) dönüşümler kaynaklı gibi anladım..

Bu durumdan da ancak Koray beyin de yazdığı gibi bankamızda (yapılan alış-veriş dolar talepli geleceği için sadece banka çevirecek) ve paypal hesabımıza değişiklik yaparak tek kur dönüştürme ile kurtulabiliriz,başka türlü kurtulma şansımız malesef yok...
    Konu black08 tarafından (27-01-2012 Saat 17:12 ) değiştirilmiştir.
    -)Tamiya Topforce Evolution
    -)HB Cyclone D4
    -)Kyosho İnferno st us sport truggy Brushless
    -)Airtronics MX-3 3Ch 2.4Ghz

Paypalda sorun yoktur kur farkı için. Kur farkının oluşmasının nedeni bankaların çakallıklarıdır. Şöyleki sizin hesap kesim tarihine kadar olan ay içerisinde hangi gün yüksek kur vermiş ise o güne atıyor çektiğin tarihi.

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Nereden Nereden
    izmir
    Yaş Yaş
    60
    Alıntı SuleymanTekin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Paypalda sorun yoktur kur farkı için. Kur farkının oluşmasının nedeni bankaların çakallıklarıdır. Şöyleki sizin hesap kesim tarihine kadar olan ay içerisinde hangi gün yüksek kur vermiş ise o güne atıyor çektiğin tarihi.
    Paypal Türk sitesine girerseniz Paypalın kendi beyan edip işleme soktugu günlük dolar kurunu görebilirsiniz.Piyasadan biraz yüksek.
    Tarihlerin geriye dogru gitmesini bilen varmı.
    Hesap kesim tarihine kadar kurun en yüksek oldugu günler hepte paypal la alışveriş etiğim tarihten bir kaç gün öncesinemi geliyor ki! ayrıca buna gerek yokki hesap kesim günündeki kuru kullanıyorlar.
    Konu ince999 tarafından (27-01-2012 Saat 16:16 ) değiştirilmiştir.

Alıntı ince999 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Paypal Türk sitesine girerseniz Paypalın kendi beyan edip işleme soktugu günlük dolar kurunu görebilirsiniz.Piyasadan biraz yüksek.
    Tarihlerin geriye dogru gitmesini bilen varmı.
    Hesap kesim tarihine kadar kurun en yüksek oldugu günler hepte paypal la alışveriş etiğim tarihten bir kaç gün öncesinemi geliyor ki! ayrıca buna gerek yokki hesap kesim günündeki kuru kullanıyorlar.
    9 Senedir Paypal kullanıyorum ve bu sorunu çok yaşadım. Bunun sebebinide baya bir araştırdım ve En sonunda izmirde xx bankasının şubesindeki tanıdığımın yanına gittik genel merkezi aradık vs. Ulaştığım sonuç Budur. Banka herzaman hesap kesim tarihinin arasındaki en yüksek kur neyse ondan kesmektedir. Paypal komisyon alıyor tabi ona dediğim birşey yok. Ama öderkende sana komisyonunuda içine katıp bir fiyat çıkarıyor. Gerisi bankaya kalmış iş. Ben Tüketici haklarına şikayet ettiğimde bankayı bana aradaki tutar farkını geri ödemek zorunda kaldılar.

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Nereden Nereden
    izmir
    Yaş Yaş
    60
    Başka türlü mantıklı bir sebeb yok gibi
    Garibim HK450,garibim 9 kanal Fly sky 2.4ghz ve GP750 ALİGN DS520
    Soprano Sevenler Cemiyeti ne uzaktan hayran

Bugün paypal'ı karıştırırken şöyle birşey ile karşılaştım. Kullanılan para birim ABD doları olarak kayıtlı ve seçeneklerde TL'sıda mevcut acaba TL'i seçsek durumu düzeltebilirmiyiz.Bu konuda bilgisi olan varmı ?

slm arkadaşlar ben bu paypal para transferi ile kredi kartına ekstresine yansıma durumunu araştırdım vede bayağı bir takipçisi oldum.Özetle şu şekilde a firmasından almış olduğumuz ürün 100 dolar paypal bizden 100 dolar alıp anındada faturasını e-meal adresimize gönderiyor ama bankamız bize çaktırmadan %5 kazık atıyor(bankasına göre değişiyor)paypal da 100 dolar gözüken fatura banka ekstremizde 105 dolar olarak gözüküyor. Bu durumu paypal lı arayıp izah ettim paypal daki arkadaşda bu şikayetleri aldıklarını derhal banka ile temes kurarak paranızın iadesini istememi talep etti vede ekstreyi bir numara vererek paypalın avrupa merkezi olan ingiltreye faks çekmemi belirtti.Tekrardan bankamı arayarak bu durumu izah ettim paypaldan alış veriş yaptığımı paypal ile bankanın arasındaki faturaların tutmadığını izah ettim.banka görevlisi böyle bir durumun olamayacağını bu oranın paypal tarafından alınmış olabileceğini söyleyince bende önceden çıktısını aldığım paypal faturası ile banka ekstresini birlikte gösterdim.Aradaki farkı görünce onlarda şaşırdı bu konunun kendilerini aştığını ifade ederek bu konu ile ilgili şikayet dosyası açarak en yakın zamanda incelenip tarafınıza dönülenecek dendi.Herhalde %98 haklı bulunarak farklar tarafıma iade edilecek hesaplamama göre 200 dolar iade söz konuzu.Bence bu durumda paypalı arayarak teknik destek alabilirsiniz.Vede bankanızı arayarak şikayetlerinizi belirtiniz.Şöyle düşünün türkiyede a firmasında 100 tl lik alış veriş yapıyorsunuz tarafınıza fişi veriliyor fişte 100 lira banka ekstrenizde 105 lira gözüküyor sizcede bir gariplik yokmu

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)