şarjlı model

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 103
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 103 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 6 Sayfadan 1234 ... SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    arkadaşlar daha önce helikopterlerle bu hobbyye başladım helikopterle uzun uğraşlar sonucu biriktirdiğim param çöp oldu ve bu hobbyden vazgeçtim fakat birgün okulumuzun çevresinde rc uçak uçuran bir kaç kişi gördüm ve tekrardan başlıyıcağım diye düşündüm ve bu sefer heli yerine uçak ile deniyiceğim diye bir karar verdim şunu söylemem gerek ben zengin bir ailenin çoçugu değilim birçoğunuz bunu düşünüyor olabilir ozmn bu hobby yi yapma diye ama bnde tam olarak bilmediğim bir şekilde bu hobby bni kendine çekiyor hikayeyi uzattım uzun lafın kısası bir şarjlı ve oyuncak sınıfına girebilicek bir eğitim modeli arıyorum wingtiger veya wingdragonu alacak param yok neyazıkki kendim yapmayı deniyiceğim yaz tatilinde öğrenciyim bütcem kısıtlı 30-80 lira arası bir bütce internette bi kaç sitede mini rc uçak gördüm adamla biraz pazarlıkda yaptım fiyatı uygun hale getirdim ama bir size sormak istedim ve bir model daha gördüm wl 801 gibi bir modelde gördüm ve heryeni gelen gibi bnde yeni bir konu açtığım için çok üzgünüm fakat yeni başlıyanlara wing tiger önerilmiş bndede okadar para yok bu arada sitede bazı abilerin hazırladığı uçakları gördüm çok hoş bu fiyat aralığında olupta 2. el sağlam bir uçak var ise almak isterim

30-50 tl ye model görsem bende alıcamda yokki kardeşim o zman napcaz kendimiz yapcaz hem daha zevkli hemde her açıdan daha iyi bilen arkadaş varsa yardımcı olsunda ufaktan başlayıp büyütelim şu işi ne olsa her şey küçük hayalllerle başlar

bn 50-80 arası bi kaç 2 kanal uçak gördüm tabi oyuncak sınıfına giriyor ebayda ucuz bi kaç rc gördüm ama bana yardım eden çıkmadı sorayım

Arkadaşlar bu işler için çok büyük paralar harcamanız gerekmiyor. Ancak bazı malzemeler bir kere alınıyor ve tüm uçaklarda kullanılıyor. O yüzden başlangıç maliyeti yüksek. Şu anda 200 TL den daha ucuza bulabileceğiniz hazır modelleri model uçak değil oyuncak sınıfına girer. Biraz oynarsın bozulur kırılır ve para havaya gider. Ne kadar az para harcamak istiyorsanız o kadar fazla bilgi sahibi olmanız lazım. Öğrenmek için bir kuruş bile harcamanız gerekmiyor. Bir taraftan para biriktirin bir taraftan forumu okuyun. Bir süre sonra ne yapacağınızı gayet iyi biliyor hale geleceksiniz. Şu anda cebinizdeki paraya uygun birşeyler alısanız aldığınız oyuncaklar model tadı vermeyecek ve size bir şey öğretemeyecek.
    Daha ucuz olması nedeniyle radyo kontrollü olmayan serbest modellerin kitleriyle başlangıç yapabilirsiniz. Ama onları yapmak için bile birşeyler okumak gerekiyor.
    Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.

ozm başlangıç planörle başlıyım ilk başlangıç modeli diye tavsiye ediyorsunuz onla başlangıç yapayım o sırada para topluyum diyorum bir yandanda oyuncakla ufakta olsa tecrübe yaşayayım diyorum ama oyuncak için biraz tavsiye verseniz yani en azından bnm aklımda bi kaç model var onları söylersem yardım edermisiniz ??

Tavsiye edebilmek için alıp oynamış olmak lazım. Piyasada birbirinden kötü binlerce oyuncak var. Özenip alıp parçalayıp bana getiriyorlar. Ucuna ip bağlayıp 3-4 yaşlarındaki çocuklara veriyorum. Ben senin yerinde olsam ve üstteki mesajı okuyunca aklıma yatmış olsa şununla bununla başlayım demeden önce okuyup öğrenmeye başlarım. Planörle başlayayım diyorsun. Planör başlığı var forumda. Hemen açıp bakarsın planör nasıl birşey diye. Sonra da eminim vazgeçersin.
    Yukarıda dedim oyuncak sana birşey kazandırmaz para kaybettirir. Oynayacaksan oyna tabi engel olamayız ama oyuncakla oynayıp tecrübe kazandım dersen kendini kandırırsın.
    Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.

planör dediğim planör kit ilk modelden bahsediyorum yoksa planör uçak lardan bahsetmiyorum oyuncak uçakla en azından havada kalmayı ve elektrik sistemini merak ediyorum rc uçakların biraz benzerlik olacağını düşünüyorum yoksa yanlışmı düşünüyorum birde bn biraz almayı kafaya koydum aklımda rc ye benzer bir kaç oyuncak model var onları yazarsam yardım eder misiniz? en azından oyuncakla başlıcaksamda hemen kırılmıyıcak bi model olsunda sonra satmayı düşünüyorum bi üst modele geçişte

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    May 2011
    Nereden Nereden
    Nazilli-Aydın
    Yaş Yaş
    17
    Planör değilde serbest uçuşla başlarsanız daha iyi olur planörle baslamakla ucakla baslama arasında tek fark motor motorda 10 dolar olsun
    Turnigy 9X 9Ch Transmitter
    Yazık Olanlar: Eğreti Wing Dragon RTF - Efsane34 fırçalı mode
    Kayıp Olanlar : Decathlon Epp fırçasız mod.lu
    İbret.Exe ███████████████______| % 92 Loading...

hayır ben çok büyük bi hata yaptığımın yeni farkına vardım kusura bakmayın planör demişim pelikan kiti ile başlıyıcağım demek istemiştim kafam planörlere takılmış tekrardan özür dilerim pelikan serbest uçuş modeli demek istemiştim

Eğer Pelikan tarzı modelleri nasıl yapıldığını niçin yapıldığını okuyup öğrenerek yaparsan çok büyük faydası olur. Ama kiti alır da ezbere girişirsen ilk denemede kırılır. Bu iş göründüğü kadar kolay değil. Zorlu bir yolu göze alıyorsan başla. Öğrendikçe bilmediğini farkedeceksin. Sonu yok.
    Forumda her zaman yardım alabilirsin ama hiç birşey bilmiyorum herşeyi anlat dersen hiçbir cevap alamazsın. Kiti alırsın bir başlık açarsın orada neyi nasıl yaptığını anlatırsın, bilemediğin yeri sorarsın, fotograf çeker yüklersin işler yürür. O sırada terimleri öğrenir kullanırsın. Okuduğunu daha rahat anlar hale gelirsin.

Oct 2011
    Nereden Nereden
    ankara
    Yaş Yaş
    36
    kardeş bence biriktirdiğin paraya önce bir kumanda alman gerekiyor. Tabi kumanda ile beraber alıcısı olacak. Önce ilk paranı bunlara yatır. Bu kumnda için ikinci el satış yapan sitelere bir bak. İrtibata geç ve dört kanallı ucuz kumandalardan al. (örneğin 50tl ye 2.4ghz 4 kanallı kit içinden çıkıpta kullanılmayan temiz yada sıfır kumandalar işini görür. Paranı çöpe atmamış olursun)

Bu arada forumda ve başka kaynaklarda sürekli araştırma yapacaksın.

Sonra tekrar para biriktirirken yaptığın araştırmalarda kendi en basit uçağını nasıl yapacağına dair birçok fikrin olacak. Sonra malzeme almaya başlayacaksın. Örneğin önce yapım malzemeleri bant yapıştırıcı maket bıçağı vs.
    imalat için gerekli birkaç malzemeyi temin ettikten sonra sıra yapım malzemelerini alacaksın depron pervane teller vs..
    sonra elektronik malzemelere sıra gelecek.

örnek: bant 2tl maket bıçağı 3tl yapıştırıcı 7tl vs..
    depron köpük (kocaman tabakası 8-9 tl bir uçak için fazlasıyla yeter.) teller yekeler 3-5tl vs..
    motor 25tl esc 30tl servo 10tl bunlara uygun batarya da en fazla 50tl olsa

yavaş yavaş hepsini alır hem bilgi sahibi olur hem kendi uçağını ucuza mal eder hem yaza yetiştirirsin.
    Sonra uçağını düşürür kırarsan gider bir köpük alır yenisini yapar tekrar uçurursun... hemde busefer başka bir model yaparsın.

Şimdi bence sen hazır almaktansa kendin yapmak için kolları sıva bakalım. Biz sana yardımcı oluruz. Kolaya kaçma diyorum ben. (kit alır da düşürür kırarsan keyfin kaçar ve bu hobiden soğursun)

Oct 2011
    Nereden Nereden
    ankara
    Yaş Yaş
    36
    atambay abinin dediği gibi bu hobide bilginin sonu yok. Hazır alırsan sadece uçuş tecrübesi kazanmaya başlarsın. Kendin yaparsan hertürlü tekniğini öğrenir el becerini artırırsın ve bu da sana çok büyük faydalar sağlar.

kiti yarın sipariş veriyorum ilgi için teşekkürler oyuncak alma diyorsunuz ama bi havayla tanışayım diye düşünüyorum blki içinizden ne kalın kafalı diceksiniz ama bn oyuncakda olsa birini denemeyi istiyorum aklımda 3 model var en azından bi kaç şey söylerseniz sevinirim

http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...8888666/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...70684018/detay
    birde jhr sea bird modeli var ama link bulamadım oyuncak olduğunu biliyorum ama bi deneme amaçlı alıyorum aradığım 2 özellik var dayanıklılık ve kolay kontrol

abi yorumunu gördüm de bnm bu konuda hiç bi bilgim yok yani elektroniğini nasıl kurarım bataryayı nereye bağlarım vs. hiçbirini bilmiyorum en iyisi bi oyuncak alıp onun devrelerini öğrenmek diye düşünüyorum kitlede uçağın bir planı olunca nasıl inşa ediliceğini öğrenmek için alıyorum yoksa yanlışmı başlıyorum ?
    Konu azatin tarafından (31-01-2012 Saat 00:29 ) değiştirilmiştir.

Oct 2011
    Nereden Nereden
    ankara
    Yaş Yaş
    36
    kardeş sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama amacım senin gözünü korkutup gözünde büyütmen değildi. elektroniği dediğin üç parçasın birbiri ile bağlanıp çalışmasından ibaret. Sana gerekli bütün bilgiler bu forumda ve birçok forumda var. Alcağın oyuncağın devreleri benim tarif ettiğim uçaklarla aynı değil.
    Bak ben bir oyuncak mağazasından 3 kanallı skorsky oyuncak helikopter aldım. evde uçurdum güzel, dışarı çıkardım hafif bir rüzgarda berbat. Kendikendime dedimki boşuna almışım. Evde de sıkıldım koydum kenara. Sende böyle yaşayabilrsin.
    Alcağın oyuncakların planı yok hazır kit onlar. Dışarda rüzgarda kontrolü kaybedersin kumanda edemezsin pili hemen biter bişey anlamazsın. Onlara vereceğin para ile kumandanı alırsın. Ama gönlünden geçeni dinle kararını ver biz sana fikrimizi söyleriz.

bnm merak ettiğim bu uçak nasıl havada dönüyor işte yoksa pek bi sorun yaşayacağımı sanmıyorum neyse bn bi kit modeli yarın sipariş vereyim sonra yapmaya başlıyım ondan sonra ne yapıcağıma karar veriyim hem kit modellerin fiatıda uygun kumanda var elimde ama 2.4 ghz değil 40mhz ve 28 mhz birde kumandayla ne yapıcağım ? onu anlamadım ? yaşım 17

May 2011
    Nereden Nereden
    Nazilli-Aydın
    Yaş Yaş
    17
    arkadaşım bu sipariş edecegın oyuncakların elektronıkleri ile gercek modellerin elektronıklerı arasında kocaman bir fark var yukardakilere o parayı vermeye acımayacakmısın acaba ?
    bu arada elindeki kumandaların neye benzedıgını anlamamız ıcın foto atarmısın 1-2 tane ?
    kullanılabılırmı bı bakalım ?
    Turnigy 9X 9Ch Transmitter
    Yazık Olanlar: Eğreti Wing Dragon RTF - Efsane34 fırçalı mode
    Kayıp Olanlar : Decathlon Epp fırçasız mod.lu
    İbret.Exe ███████████████______| % 92 Loading...

kumanda resimlerini yarın koyarım bu arada bnm için para çok önemli yani her kuruşunu güzel kullanmam lazım ama bn bi tecrübe edinmek amaçlı diyorum nasıl diyim havanın bi tadını alıyım diyorum wing tiger veya wingdragonu felan almam bnm için çok uzun zaman alır kendim yapmam en mantıklısı ama biraz araştırma yapmam gerekicek ilk olarak oyuncakla havanın tadını alıyım diyorum

Alıntı atambay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bu işler için çok büyük paralar harcamanız gerekmiyor. Ancak bazı malzemeler bir kere alınıyor ve tüm uçaklarda kullanılıyor. O yüzden başlangıç maliyeti yüksek. Şu anda 200 TL den daha ucuza bulabileceğiniz hazır modelleri model uçak değil oyuncak sınıfına girer. Biraz oynarsın bozulur kırılır ve para havaya gider. Ne kadar az para harcamak istiyorsanız o kadar fazla bilgi sahibi olmanız lazım. Öğrenmek için bir kuruş bile harcamanız gerekmiyor. Bir taraftan para biriktirin...
    dediğiniz gibi ayrıca bir de şu var ucuz malzeme çabuk yıpranacak/bozulacaktır bu da sizi aslında çok başarılı olabileceğiniz bir hobiden rahatlıkla soğutabilir

Şu anda cebinizdeki paraya uygun birşeyler alısanız aldığınız oyuncaklar model tadı vermeyecek ve size bir şey öğretemeyecek.
    Alıntı azatin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir yandanda oyuncakla ufakta olsa tecrübe yaşayayım diyorum
    Oynayacaksan oyna tabi engel olamayız ama oyuncakla oynayıp tecrübe kazandım dersen kendini kandırırsın.
    kiti yarın sipariş veriyorum ilgi için teşekkürler oyuncak alma diyorsunuz ama bi havayla tanışayım diye düşünüyorum blki içinizden ne kalın kafalı diceksiniz ama bn oyuncakda olsa birini denemeyi istiyorum aklımda 3 model var en azından bi kaç şey söylerseniz sevinirim

abi yorumunu gördüm de bnm bu konuda hiç bi bilgim yok yani elektroniğini nasıl kurarım bataryayı nereye bağlarım vs. hiçbirini bilmiyorum en iyisi bi oyuncak alıp onun devrelerini öğrenmek diye düşünüyorum kitlede uçağın bir planı olunca nasıl inşa ediliceğini öğrenmek için alıyorum yoksa yanlışmı başlıyorum ?
    Alıntı NDMCN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşım bu sipariş edecegın oyuncakların elektronıkleri ile gercek modellerin elektronıklerı arasında kocaman bir fark var yukardakilere o parayı vermeye acımayacakmısın acaba ?
    bu arada elindeki kumandaların neye benzedıgını anlamamız ıcın foto atarmısın 1-2 tane ?
    kullanılabılırmı bı bakalım ?
    ilk olarak oyuncakla havanın tadını alıyım diyorum
    Güzel kardeşim, bize soruyorsun söylüyoruz. Tekrar soruyorsun tekrar söylüyoruz. Şurada yazan herkes oyuncak alma diyor. Oyuncak sana bir şey öğretmez diyor. Sen tekrar bunlardan birini seç havayla tanışayım diyorsun. Anlaşamayacağımız net bir şekilde ortada. Gecenin bir yarısı zaman ayırıp yazıyorsak müsaade et kendi bildiğimizi yazalım. Sen de bir zahmet yazdıklarımızı hiç okumuyor gibi sürekli aynı şeyleri yazma. İlla ki havayla tanışacaksan kağıt uçak yap. Oyuncaktan daha çok şey öğretir.
    Bak bizim forumda YMN isimli bir arkadaş var. Isparta'nın köyünde başladı modelciliğe. Tam senin yaşındaydı. Kızdık bağırdık çağırdık hiç yılmadı. Karton köpük ne bulduysa uçak yaptı. Önceleri hiç okumuyordu. Sonra birden ağırlık merkezini öğrendi. O andan itibaren de vites büyüttü. Şimdi havadan video çekiyor hayran hayran izliyoruz. Herşey bir kaç sene içinde hiç birşeyin bulunmadığı bir köyde oldu. Aç onun ilk mesajlarını, verilen cevapları oku. Olmayacak iş değil sen de yaparsın.

hemen okuyorum efendim şimdi bu arada thk kapalı diye pelikanı gittigidiyordan sipariş vermeyi düşünüyorum bir sorun çıkarmı oyuncak bir şey öğretmicek onu anladım ama bir tarafım paran varken al diyor ama sizin tecrübeleriniz var size güveniyorum ve almaktan vazgeçtide çok büyük bi korkum var 200 lira civarı bir parayı bi başlangıç modeline verdikten sonra ilk uçuruşumda kırmak o yüzden oyuncak alıyım diye diyorum oyuncak alırsam en azından para az gidicek diye okadar ısrar ettim

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)