yeni başladım yardım ede bilecek arkadaş

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 44
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 44 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    arkadaşlar ben yeni başladım evet uçağı yaptım her şey tmm ama kumandasız atiom nereye giderse dc 3 v motoru 1 tanede kalem pille yapyım evde biraz uçtu süzülüp ama boş arzide ne olur bilemem bu uzaktan kumanda sistemi nasıl olur servo motor pil flan kça satılır bilen arkadaş varsa yardımcı olur insalllah 16 yasındayım çok merak sARDIM ama hiç birşey bilmiyorum

mecburi kendim yapcam yokki 20 30 tl ye model uçak benim haftalık harclık 5 tl model uçaklara bir bakim dedim en az 200 350 tl normal bir şey ben yapmayı pilanlıyorumda bir bilgim yok ama burda bilen bir abimiz yardım ederse sevinirim

bu forumda bilip yapan adam çok model uçak ve uçaklara buyuk tutukum var ama hazır bir modele yetecek maddi imkanım yok düşük maliyette kolay bir uçağı nasıl yaparım bilen arkadaşlardan abilerden yardım bekliyorum saygılar

ucak yapman ıcın ılk once plana sonra ıse yeterlı elektronık donanımlara sahip olman gerekir.Bence sız butcenızı bıraz daha buyutun
    batuhan dursun
    fatih/şehremini
    hobbyzone champ(yellow ediition)--parkzone sukhoi su-26m
    carisma m14 (nissan gtr)----- hpi e10(castle mamba max pro 9000kv
    t-34 mentor--merlin tracer 60

plan kolay abicim uçakta kolay elektronik donanım ve gerekli mazemeler kaç para tutar ne lazımnasıl yapılır bilsem ben gerisini ayarlarım

benim bildiğim tek motor dc küçük oyuncak motorları bende saç kurutma makşnasının motoru var servo sajzlı pil falan neyse onları nerden alıcam nasıl yapıcam bilsem 2 güne çıkartırım resimdeki pradotörü ben hep planör taklıyordum oda bir yere kadar

dediğiniz motorlar aartık tarihe karıştı fırçasız motorlar her zaman ön planda olur ucak toplaman ıcın (servo-esc-batarya-kumanda ve alıcı-sarj cıhazı-motor-pervane-spinner-iniş takımı) gerekli ekipmanlardır
    batuhan dursun
    fatih/şehremini

e iyi ben hepsiniin kendime uygun olanını buldum topladım sonra nasıl sistemi yapıp birleştireceğim

her servo her esc her motor birbirine olurmu kardeş bilgimiz yok yardımcı olursan çok sevinirim bu olurmu dediklerine :http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...72679108/detay
    Konu serkan06 tarafından (30-01-2012 Saat 18:28 ) değiştirilmiştir.

hepsi birbirine bağlıdır escler desteklediği pile yada kalıtesıne gore fıyatları ayrılır motorda aynı sekıldedır batarya ıse sarj aletı ıle aynı orantıdadır
    batuhan dursun
    fatih/şehremini

yani hepsi bir set halinde satılır diyorsun demi ben hepsinin ucuzundan bulur birleştirim tahminen 45-60 tl arası olur demi en az

çok zor kardeşim bu hobi biraz pahalı esc motor 100tl + kumanda bide pil 200 tl yi gözden çıkarman gerekiyo bu fiyata gidersin 2. el temizinden bi ucak alırsın

yasdasbilgi yanlış .

serkan uçağı gotoğraflarını koyabilirmisin ona göre ucuz yollu uçak yapımı veya elektronik önericem

O fiyata bulursanız haber verin biz de alalım.

Bir uçağı sıfırdan yapmak genelde daha pahalıya çıkıyor. Bir de şunu anlamadım, plan uçak kolay demişsiniz ,madem biliyorsunuz niye soruyorsunuz neyi nasıl yaparım diye? Forumu biraz araştırırsanız bu konudan en az 50 tane vardır.Biraz araştırsanız bunların hepsine cevap bulursunuz.
    haydut

yasdas003: evet bende farkındayım bu hobinin biraz pahalı olduğunu o yüzden ucuz yönlerini arastıyorum 200 tl ye gider yenisini alırım demi kardeşim niye yapayım::http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...72679108/detay burdaki olurmu ?

harunk: valla zagi diye bir uçak türü var hem kolay hemde maliyeti ucuz diyor bizim arkadaş 50 tlye yaptım diyor ama bilmem ama benim beyndiğim modelller söyle bir şey http://www.fircasiz.com/pxp/modeller...depron-jet.php )

neyhacle: bak güzel kardeşim bundan önce ben planör yapıyordum yani uçağın dengesini ölçüsünü yaplısını çok iyi bilirim aynı şekilde planınıda anlayacağın dünün bebesi değiliz ama içindeki elketoronik sitemlerden anlamam yeter artık bir yer kadar palnör palnör insan sıklio abim bu işe hiç girme masraflıdır deymez dedi ama ben kararlıyım yani bu işi 70 -80 ne kapaysam hemen yapıcam sizdende bilenler olarak destek bekliyorum
    Konu serkan06 tarafından (31-01-2012 Saat 11:48 ) değiştirilmiştir.

arkadaşım bnde yeniyim ama http://www.fircasiz.com/pxp/modeller...depron-jet.php bildiğim az bişey var bu sitede okudum sanırsam arkadaşın dediği aynen şuydu başlangıç için sizin beğendiğiniz şatafatlı modelleri alırsanız kırım yaşarsınız üstten kanatlı görünüşü jet lere göre güzel olmayan modellerle başlayın diyordu yani sen bunu alırsan kırım yaşarsın veya buna benzer bi modelde.yeni başladığımıza göre üstten kanatlı

oncelıkle lınktekı modeller ılerı derece modelller zaten ucak ucurmakta vıdeodakı gıbı değildir ruzgarı kanat ıcıne almak gerekir vs. bunun ıcın kanat acıklıgı buyuk bılınen ve yedek parcası bol bır model almalısınız 350 ytl yada 300 ytl gıbı bir maddıyat ayırmalısınız
    batuhan dursun
    fatih/şehremini

o tecrube edinmen için sana öyle diyorlar bundan öncce planör uçrudum uçakda modelde uçurdum e doğal olarak bu uçuruuum herhalde motorlu modellere yeni basladım modelciliğe değil eğer bütcen ii se git al 70-80 $ 1 tane tralier tipi üsten kantalı bir model bu arada ben almak dedğil yapmak istiyorum

Alıntı neyhackle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O fiyata bulursanız haber verin biz de alalım.

Bir uçağı sıfırdan yapmak genelde daha pahalıya çıkıyor. Bir de şunu anlamadım, plan uçak kolay demişsiniz ,madem biliyorsunuz niye soruyorsunuz neyi nasıl yaparım diye? Forumu biraz araştırırsanız bu konudan en az 50 tane vardır.Biraz araştırsanız bunların hepsine cevap bulursunuz.

tam tersine daha ucuz 100 tl ye balsa yapışdırıcı alırsın 150 tl yede elektronik bir cessna182 yapabilirsin 1.40 kanat 82 gövde uzunluğu 74 tl lik balsayl yapdım

serkan sana gelincede onlarjet model onu kullanmak için aylarca çalışmalısın onlar 100 km ile gidiyor görüş mesafen az zagi iyidir kolaydır 20 tl ye strafor kesme aleti15 tl ye strafor 5 tl yede epoksi alırsan 30 dk da 2 metrelik bir zagin olabilir ama bunun yerine kendi elinden bir model daha mantıklıdır örnek olarak 60 cm lik dikdörtgen 60 uzunluk 40 genişlik bir 3 parça strafor kanat için birde gövdde için kalın 90 cm lik strafordan gövde keser 3. kanat için alınan tablettende arkadaki 2 kanadı kesersin kalın uzun olandanda gövde

harunk kardeş sen bilyorsun bu işi beyaz eşyacıların önünde strafor dolu alrım 1tane yaparım modeli peki sonra napıcam elektronik işini nasıl halletcem herşetin ucuzundan bulup birleştirsem nasıl olur

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)