yeni başladım yardım ede bilecek arkadaş

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 44
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 44 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 40 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    öyle olmaz işde yapdıkdan sonra ağırlık merkezini bulucaksın hesabı yeni tasarımım.... isimli konuda var onda bakabilirsin yapdıkdan sonra ayrıntılı resim ve ağırlık koyarsan yardımcı olabiliriz

ben bu kumandayı almayı düşünüyorum sizce uçan kanat zagiye olurmu:http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...x_Mode_2_.html
    bu 28 $ ama gümrük vergisi kargo parası posta pulu falan filab derken kaça patlar bu ?

Sen bence bütçeni biraz arttır ve 150 200 tl ye bir wingdragon4 al.Kendin yapmaya kalkarsan daha pahalıya mal olabilir.

model.jpg işte bu uçağı t.h.k munun internet sayfasında buldum 50 tl almayı düşünüyorum sizce alayımmı

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jun 2010
    Nereden Nereden
    sakarya
    Yaş Yaş
    17
    50 TL fakat içinde motor,servo,ESC,kumanda ve diğer gerekli ekipmanlar yok.Olsa dahi yeni başlayan birisi için uygun değil.Her türlü Wing Tiger tavsiye ederim.Wing Tiger'dan vazgeçmeyin.
    AD:Samedcan Sağlam DOĞUM TARİHİ:1998 ŞEHİR:Sakarya
    Uçaklar:Wing Tiger,Great Planes Su-31
    Helikopterler:Solo Pro 328 Çok yakında
    Arabalar:Maverick Scout Rc 4WD Çok yakında
    Tekneler:Magic Cat

yeni baslayanlar için zagi iyimi

Jun 2009
    Nereden Nereden
    ARDAHAN
    Yaş Yaş
    24
    uçak alacaksanız üstten kanatlı bir model almanız gerekli kanat boyu 1 m den fazla olmalı

http://www.hobbyrc.com/forum/threads...-Uçak-Seçimi
    Bu konuyu okuyun cevaplarınızı bulabilirsiniz.
    Comanche | Trex 450 Pro. | Dynam EZ HAWK

Kardeş sen git 200 tl THK viper al (yeni başladığın için tavsiye etmem ) sen planör yapıyorsun sen 2 servo kumanda bide alıcıya uygun pil al.
    Yok ben jet model ile başlıcam diyorsun sen 200- 500 tl jet al ilk uçuşta kırma ihtimalin öok yüksek önce formu gez ,oku ve incele sonra serbest uçuş modelleriyle başla tavsiyem boşuna havaya para atma.

Unutmuşum yeni başladığın için zagiyi kontrol edemesin

Oct 2007
    Nereden Nereden
    Ankara-Isparta
    Yaş Yaş
    22
    Alıntı kaan11 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeş sen git 200 tl THK viper al (yeni başladığın için tavsiye etmem ) sen planör yapıyorsun sen 2 servo kumanda bide alıcıya uygun pil al.
    Yok ben jet model ile başlıcam diyorsun sen 200- 500 tl jet al ilk uçuşta kırma ihtimalin öok yüksek önce formu gez ,oku ve incele sonra serbest uçuş modelleriyle başla tavsiyem boşuna havaya para atma.
    Yeni başlayan birisine önerdiğin bu uçaklardan bir tanesini bile kullandın mı ?
    GS Vision PRO Tuned Pipe, Hitec Aggressor SRX
    FG Monster Truck 4 WD, Zenoah 29cc ESP Ported, Walbro WT-990, İridyum Buji, Dominator Torque Pipe, Futaba 4PL

Oct 2010
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    54
    Varsayalım uçağı yaptın. İyi ve sağlam bir iniş takımı yaptın, dengeli bir şekilde aileronları, rudder'ı ve elevator'u menteşeledin. Gayet dengeli bir uçak ortaya çıkardın. Şimdi sana elektronik lazım; en az 3 adet servo, bir esc ve uçağın ağırlığına göre bir motor lazım. Bunlar sana asgari 70-80 tl'ye gelir. Bu da yetmez, çünkü uçurmak için bir kumanda gerekmektedir. En dandik kumandayı alıcısıyla birlikte yine 70-80 TL'ye alırsın. Bitti mi? Bitmedi tabi, en az bir tane pil lazım. Bu pil de lipo olacak. Lipo piller ise 25-30'dan başlar, bir kça yüz TL'ye kadar gider. Bir pil de yetmez, çünkü o pil ile ancak 10 dakika uçarsın. Sonra şarj etmek gerekir ki, alanda şarj etmek zordur, zorluğu bir yana pil 10 dakikada şarj olmaz. O nedenle yedek pilin olması lazımdır. Bir pil 30 TL desek, iki adet pil eder 60 TL. Pil aldın, mecbur şarj cihazını da almak zorundasın. En uyduruk şarj cihazı (ki bu şarj cihazı pili kısa sürede öldürenlerdendir, yani dandik cihazdır ) 20-25 TL... Şimdi topla bu rakamları ve kendi yaptığın uçağın malzemelerini denkleştirmek için ne kadar para harcaman lazım geldiğini hesapla.. (Unutma daha bu rakamlara uçağı yapmak için harcadığın paraları ve lazım olacak başka ıvır zıvırlara harcaman gerekenleri katmadık...)
    Konu aggb tarafından (18-02-2012 Saat 18:48 ) değiştirilmiştir.

kardesim en iyisi ben 25 40 tlye helikopter alrım ne 50 si ne 60 şı bu iş beni aşar en az 150 200 ü bulur bende o parayı havada takla açtırmak açin vermem yardımlarınız teşekür ederim by by

Jun 2010
    Nereden Nereden
    sakarya
    Yaş Yaş
    17
    Oyuncak alacaksan uyduruk bir oyuncak alma derim.40 TL'ye TT998 diye bir helikopter var.Benimde altı ay boyunca kullandığım ve sonra pili o kadar uçuşu kaldıramayan,yaklaşık 4-5 saat havada kalan bir oyuncak.Helikopter olarak bunu tavsiye ederim.Aksini alırsan 10 dakika dahi uçmadan büyük ihtimalle dengesizlikler başlayacak,ertesi gün ise pili şarj edemediğinden yakınacak ve bu işten aşırı şekilde soğuyacaksın.Benim dediğim helikopteri alırsan en azından hevesini alırsın.Bir süre sonra sıkılırsın fakat oyuncak sınıfında en çok tavsiye ettiğim oyuncak helikopter budur.Oyuncak uçak düşünecek olursan 10 TL daha verip sana linkini attığım uçağı internetten sipariş verebilirsin.Bu oyuncağın yedek pervanesi aynı sitede bulunmakta ve kullanması oldukça zevklidir.Kapalı alan için uygun olup güneşli havada RC olmadığından uçuramassın.Tıpkı helikopter de olduğu gibi.Dikkatli kullanırsan belki 8-10 uçuş yapabilirsin.

Kırımsız uçuşlar...

Serkan , bir suredir forumu takip ediyorum. Bu sürede para da biriktiriyorum. Malzemeden tut, ihtiyacim olabilecek tum aletlerin cogunu bu paranin bir kismiyla aldim. Konyada Meshavk dernegine uyeyim. İsmet hocamin yardimiyla bugun basladigim ucagin sol kanadini tamamladim. Yani sunu demek istiyorum ; bu hobi biraz maddi olanak isteyen, sabir isteyen, emek isteyen bir hobi oldugunu anladim. Ama sen istersen yazin calisip bu maddi sikintiyi ortadan kaldirabilirsin. Senin istek derecene bagli bu..

Ayrica Kerem 1998 dogumlu olup 17 yaşında nasıl oluyorsun?
    Gerçekten iyi olsaydı, iyi mi diye düşünmezdin.

Jun 2010
    Nereden Nereden
    sakarya
    Yaş Yaş
    17
    Bu durumu daha önce açıklamıştım.İsmim Kerem değil.Gerçek ismim imzamda yazıyor.O şekilde yazmamın sebebi annemin hiçbir yerde gerçke ismini kullanma demesidir.Doğum tarihi konusu ise bazı sitelerin belirli bir yaş sınırı koyup(mesela 12 ) o yaşın altındakileri üye olarak kabul etmemesidir.Bende bu tarz bir olayla karşılaşmamak için işimi garantiye alıp 3 yaş yüksek yazdım.Umarım anlaşılmışımdır.

Kırımsız uçuşlar...

Tepki gostermene gerek yok, sakayla karisik sormustum ama anlasilmadim sanirim. Zaten senden sadece bir yas buyugum.
    Sanada kirimsiz ucuslar..

ankarada yasayan varsa oyuncak helikopterlerin nerde satıldığını söyleye bilrimi 1 milyoncularda satiolar ama bir karış bir şey 50 tl mesela bizim arkadaş 25 tlye model sınıfına giren bir rc helikopter alm[I]ş gördüm baya büyük dü bilen varsa bu hafta içi alıcam

50 liraya anca bir karis birsey alirsin. Bende 76 cm gumus sahin 2 var elektrikli, 250 tl ye satiliyor, o bile oyuncak sinifinda, bence sen parani biriktir..

Alıntı talhadadak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    50 liraya anca bir karis birsey alirsin. Bende 76 cm gumus sahin 2 var elektrikli, 250 tl ye satiliyor, o bile oyuncak sinifinda, bence sen parani biriktir..
    zaten ben senden böyle bir cevap beklerdim kardesim kınamıyorum. 50 tl az paramı o paraya füze atan büyük ve iyi bir helikopter alırım ben ki buldum ben kızılay oyuncakcılar casısından alıcam yarın insallahbu arada 250 tl param olsa gider motor alırım kafam estiğimde gider gezerim ben 250 tlyi ucan küçük bir cisme vermem

serkan kardeşim moralini bozmak değil amacım ama dost acı söyler senin şu an anladığın kadarıyla modelcilik yapabilmen pek olası görünmüyor buradaki bazı arkadaşlar ısrarla modelcilik pahalı iş değil deselerde malasef kazın ayağı öyle değil modelcilik biraz maddiyata bakan bir uğraş he kime göre pahalı senin gibi günlük harçlıklarından arttırarak bir şeyler yapmak isteyen gençler için pahalı oysa şu an, ki eskiden öyleydi sadece zengin sınıfının yapabileceği bir uğraşken şu an eline çalışarak bir miktar para geçen meraklıların rahatlıkla bazı harcamalarını keserek yapabileceği bir uğraş oldu. çok şükür ama gene tekrarlıyorum kısıtlı harçlığını biriktirip 5 liraya 10 liraya olacak işlerde değil malesef bunlar. oyuncak helikopter işine gelince sana başımdan geçeni anlatayım yazın İzmir fuarında gezerken adamın biri vızır vızır tepemizde avuç içi kadar değiğin 3.5 kanal oyuncağı uçuruyor bide yazmış fuar özel 49 tl 50 lira olsa alamazdım aldım 1 takım palide 10 tl ye aldım kırılır pallerde uçamam diye eve geldim o gece 9-10 şarjlık uçtum öbürgün şarj ettim olmadı olduda uçmadı lipo öldü pervaneler çalışıyor ama havalanamıyor noldu salla çöpe öyle kolayca liposunu değiştireyim bir modelde değil kabinin içinde lehimli sabit lipo uğraşılsa yapılır ama zor.noldu 49+10=59 lira gitti gitti ama heves kursakta kaldı hemen bir araştırma thk da 135 tlye mini thunder var 4 kanal liposu seyyar yani hemen bozulmaz bozulsada 2 dolar yurtdışı 6tl thk da yedeği var aldım gerçektende zevkli 2 lipoda aldım thk den 147 lira hobbykingtende biraz yedek siparrişi 15 dolar toplayalım ne oldu 147+15 dolar=yaklaşık 170 daha önceki 59 uda koy 220 bak gördünmü el kadar dediğin helikopterin maliyetini ben şu an yakıtlı uçak öğrenmeye çalışıyorum yavaş yavaş malzemelerini topluyorum rakamlar ı altalta koyunca bazen ben bile korkuyorum yani kardeşim kafanı şişirdim belki ama bu iş pek öyle 3-5 tlye olmuyor...

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)