fiat tofaş doğan ( şahin ) kep yapımı

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 34
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 34 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    32
    Selam arkadaşlar sizlerinde yardımı ile uzun zamandır yapılması gerekli olduğunu düşündüğüm ( herkesin düşündüğü muhtemelen ) doğan ya da şahin lexan kep yapımını başlatabiliriz diye düşünüyorum Lexan satılan yer buldum istanbulda fiyatlarıda çok uygun CNC de buldum ( çok iyi tanıdığım birisi CNC imal ediyor ve satıyor konuyu ona açtım yardımcı olacağının makinelerinin 3D ye uygun olduğunu söyledi) araç için ahşap kalıp çıkaracak. Ardından vakum press te yapılabilir daha önce yapmıştım ama kırıp attım yani aslında bunlar çok kolay şeyler ( marongoz kısımları) şimdi asıl sorun ise doğan ya da şahin in 3d çizimleri gerekli web de buldum birinde ama kontak kuramadım adam çizmiş ve sırra kadem basmış bir sitede 50$ a satıyordu kontak kurayım dedim yine dönüş yok
    1/10 araçlar için yapabiliriz diye düşünüyorum dediğim gibi tek ihtiyacımız 3D çizim yapabilen birisi
    bu konuda yardımcı olabilecek birisi var mı acaba aranızda ???

adımları da yazayım kısaca:

çizimi aldıktan sonra ilk kalıp çıkacak

ilk kalıp zımpara ve bir iki kat vernikten sonra tekrar zımpara yapılıp uzerıne astar atılacak

sonra elimizdeki erkek kalıbı dişi kalıba çavirecegiz ( alçı yardımı ıle olabılır)

daha sonra çıkan dişi kalıptan yine bir erkek kalıp yapmamız gerekecek ki master kalıbı bozmayalım

sonra lexanı alıp youtubeda da gördüğümüz gibi kepi basabiliriz

yapabılecegını dusununen varsa bana ulaşırsa sevınırım
    HOBAO Hyper 7 TQ sport

bölümde daha öncede kep yapan arkadaşlar vardı, ayrıca TR'de belirttiğiniz modeli ticari olarak üretme çalışmaları sürdüren birileri vardı..
    powered by DEMİ®©İ

Jan 2008
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    32
    Merhaba Yunus Bey;
    benim yapmak istediğim ticaretten öte uzun zamandır yapılması gerekli olan fakat kimsenin layıkı ile üzerine gitmediği bir model arkadaşlar forumda yapmışlar aralarında iyi olanlarda var ama ne bileyim yani insan kendi yapacağı şeye daha mı hevesleniyor ne ? bu ticari olarak üretmeye çalışan kişilerle ilgili bilgiyi nereden bulabilirim belki kendilerine de fikir danışabilirim
    HOBAO Hyper 7 TQ sport

Kolay Gelsin Mustafa abi
    Abi sen herşeyi halletmişsin dediğin gibi sadece çizim kalmış çizim için autocad gibi programlar gerekiyor ve sitede mühendis olan ve çizebilecek kişiler var onlarda yardımcı olursa güzel şeyler çıkabilir ortaya. Birde lexanın fiyatı nekadar acaba ? Ben pvc den yapmıştım çok ta güzel oldu ve Mustafa Demirkat abimiz de pvc den yaptı ve çok ucuz fiyatı böyle daha uyguna gelebilir.

Jan 2008
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    32
    Alıntı Frky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kolay Gelsin Mustafa abi
    Abi sen herşeyi halletmişsin dediğin gibi sadece çizim kalmış çizim için autocad gibi programlar gerekiyor ve sitede mühendis olan ve çizebilecek kişiler var onlarda yardımcı olursa güzel şeyler çıkabilir ortaya. Birde lexanın fiyatı nekadar acaba ? Ben pvc den yapmıştım çok ta güzel oldu ve Mustafa Demirkat abimiz de pvc den yaptı ve çok ucuz fiyatı böyle daha uyguna gelebilir.
    soğol furkan çizim işinide hallettik erdem abin yardımcı olacak o konuda şimdi sadece en çok kullanılan on road şase kaldı yani hangi şase için yapacağımız lexanın fiyatını inan hatırlamıyorum konusaçağım tekrara ozaman sana söylerim ok ?
    HOBAO Hyper 7 TQ sport

Alıntı daydreamer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    soğol furkan çizim işinide hallettik erdem abin yardımcı olacak o konuda şimdi sadece en çok kullanılan on road şase kaldı yani hangi şase için yapacağımız lexanın fiyatını inan hatırlamıyorum konusaçağım tekrara ozaman sana söylerim ok ?
    Tamamdır abi saol erdem abi bizim stradaların şasesini çizmişti dimi ? Birde şaselerin hepsinin ölçüleri aynı değilmi tekerlekler arası mesafesi(dingil mesafesi) hepsinde aynı olması lazım sadece genişlikleri değişiyor elektrikliler 190 mm 200 mm olarak değişiyor başkada seçenek yok diye biliyorum.

Jan 2008
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    32
    işte o konuda hiç fikrim yok bilgisi olupta konuya bakan varsa yazarsa memnun olurum
    HOBAO Hyper 7 TQ sport

sanırım en çok 200 mm kullanıolar eğer elinizden geliosa mümkünse 190 ve 200 mm lik yapın
    ALİCAN KÖSE
    Devlet modelciye bahmiy.Hobbykingden parça getirtecik yardım etmiy.
    http://www.facebook.com/groups/45168...added_to_group

Alıntı daydreamer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    işte o konuda hiç fikrim yok bilgisi olupta konuya bakan varsa yazarsa memnun olurum
    Abi bende strada serisinin uzunluk ölçüleri var arcı alırken verdikleri kitapçıkta var onları paylaşırım onlar iş görür.

elektrikli modellerde 190mm, nitro modellerde 200mm kep kullanılıyor. %95i böyle en azından. wheelbase ise 257mm olursa piyasadaki 1/10 araçların %99una uyar. Projenizde başarılar. allah utandırmasın.
    Biri gider, biri gelir...

Feb 2006
    Nereden Nereden
    istanbul-b.düzü
    Yaş Yaş
    37
    bu konu ile alakalı 190 mm şaseleri tercih etmenizi öneririm..zira daha geniş şaselerde sıkıntı olur
    neticede bu aracın gerçeği 165 mm civarı bir genişliğe sahiptir...
    ...örnek olarak çok yakın bir arkadaşım için yaptığım 1/10 ölçek şahin modelinin bir kaç resmini
    paylaşayım..fikir vermesi açısından
    Eklenen Resim Ön İzlemesi
    el yapımı.......başka tanımam

Alıntı ceyhun34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konu ile alakalı 190 mm şaseleri tercih etmenizi öneririm..zira daha geniş şaselerde sıkıntı olur
    neticede bu aracın gerçeği 165 mm civarı bir genişliğe sahiptir...
    ...örnek olarak çok yakın bir arkadaşım için yaptığım 1/10 ölçek şahin modelinin bir kaç resmini
    paylaşayım..fikir vermesi açısından
    Abi şahin çok güzel gözüküyor bu hali ile bile. Bu kalıbdaki ana madde balsamı acaba ? Birde abi son olarak bittiğinde aracı paylaşırsan sevinirim. Birde 200 mm değilde 190 mm olması scale açısından daha iyi olabilir ama 200 mm lik araçlarda tekerlekler dışarıya çıkacak o zaman görsel açıdan pek de güzel bir görüntü oluşmayabilir belki başka jantlarla daha içeriye alınabilir tekerlekler.

Feb 2006
    Nereden Nereden
    istanbul-b.düzü
    Yaş Yaş
    37
    Model komple balsa ağacından furkan....bu model zaten 190 mm ölçüsüne uygun..

Ceyhun abi araç yukarı doğru biraz daha daralsa daha mı iyi olur acaba Yoksa kamera çekiminden mi yanıldım.
    Biri gider, biri gelir...

Jan 2008
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    32
    Tesekkur ederım Ceyhun Bey desteğiniz ve ilginiz için Ömer sanada teşekkür ederim bilgi için

Ceyhun bey ileride sizin bilgilerinizden faydalanmak istersek bizden yardımınızı esirgemezsiniz umarım
    HOBAO Hyper 7 TQ sport

Feb 2006
    Nereden Nereden
    istanbul-b.düzü
    Yaş Yaş
    37
    yan tarafın tavana doğru olan açısı foto çekim açısından dolayı gerçeği yansıtmıyor ömer...resimde garip durmuş orada yeterli açı var normalde..

nazif bey
    ..elimden gelebildiği kadar yardımcı olmaya çalışırım..

İşcilik temiz gibi fakat modelleme gerçekten başarısız. çalışmalarınızda yanılmıyorsam chevy sport sedan vardı, gerçekten modelci arkadaşınız çok iyi iş çıkartıyor. Şahine gelince Gerçek modelle birebir uyuşmayan yerler çarptı gözüme araç hatalı gibi duruyor. Nasıl derseniz örneğin şahin arkaya doğru daralan bir araçtır. Ön tampon gabari genişliği ile arka tampon gabari genişliği arasında 7-9 cm vardır yoktur. Tavanda zira arkaya doğru daralır. Koni şeklini almaya başlar aerodinamik yapısından dolayı ,apartmanınızda şahin kartal varsa balkondan bakınca ne demek istediğimi anlayacaksınız. Model resmen kutu gibi olmuş, marşpiyel kısmı çok içeri kaçmış.bence 2 mm daha dışa gelmeliydi. Şöför kabini olan yer,çok dik. ve kavisli "curve" olması lazım. Farlar biraz büyük gibi orantısız ,89 şahinin farlarına benzemiş.

Bence kaba bir model. Dahada incelik ister.

Feb 2006
    Nereden Nereden
    istanbul-b.düzü
    Yaş Yaş
    37
    dediğim gibi resimler gerçeği yansıtmıyor fazla....şu hali zaten kaba şekillendirme hali ..daha bunun macunu var ince tesfiyesi var
    birsürü işi var özetle...modelleme başarılı veya başarısız..işin en sonunda sonucuna bakmak lazım..bunun içinde sabır lazım
    ....farlar 89 model..ön panjur 97 model olmuş.hiç mühim değil benim için..önemli olan şahine benzemesi..
    ..ben bu resimleri konun sahibi olan arkadaşıma biraz fikir vermesi açısından buraya ekledim..bu modeli normalde kendime değil
    ticari maksatla üretim yapıcak olan başka bir yakın arkadaşıma yapıyorum...modelleme aşamasının bundan sonrasını paylaşmayacağım...
    ..son olarak
    chevy sport sedan projesi bana ait değildir.onu yapan kişi benim çok kıymetli bir kardeşimdir...kişileri karıştırdınız sanırım
    ...ben yinede olumlu olumsuz eleştirileriniz için teşekür ederim
    kolay gelsin..

Mar 2007
    Nereden Nereden
    İstanbuL
    Yaş Yaş
    24
    Ceyhun abi ,affına sığınarak söylüyorum bunu Böyle bir çalışma senden de beklesek olmaz mı

...:::Traxxas Slash 4x4 Ultimate:::...

Feb 2006
    Nereden Nereden
    istanbul-b.düzü
    Yaş Yaş
    37
    yapıyorum zaten..yukarıda resimleri paylaştım..

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)