fiat tofaş doğan ( şahin ) kep yapımı
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 34
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 34 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
30-01-2012 15:32 #1
Selam arkadaşlar sizlerinde yardımı ile uzun zamandır yapılması gerekli olduğunu düşündüğüm ( herkesin düşündüğü muhtemelen ) doğan ya da şahin lexan kep yapımını başlatabiliriz diye düşünüyorum Lexan satılan yer buldum istanbulda fiyatlarıda çok uygun CNC de buldum ( çok iyi tanıdığım birisi CNC imal ediyor ve satıyor konuyu ona açtım yardımcı olacağının makinelerinin 3D ye uygun olduğunu söyledi) araç için ahşap kalıp çıkaracak. Ardından vakum press te yapılabilir daha önce yapmıştım ama kırıp attım yani aslında bunlar çok kolay şeyler ( marongoz kısımları) şimdi asıl sorun ise doğan ya da şahin in 3d çizimleri gerekli web de buldum birinde ama kontak kuramadım adam çizmiş ve sırra kadem basmış bir sitede 50$ a satıyordu kontak kurayım dedim yine dönüş yok
1/10 araçlar için yapabiliriz diye düşünüyorum dediğim gibi tek ihtiyacımız 3D çizim yapabilen birisi
bu konuda yardımcı olabilecek birisi var mı acaba aranızda ???
adımları da yazayım kısaca:
çizimi aldıktan sonra ilk kalıp çıkacak
ilk kalıp zımpara ve bir iki kat vernikten sonra tekrar zımpara yapılıp uzerıne astar atılacak
sonra elimizdeki erkek kalıbı dişi kalıba çavirecegiz ( alçı yardımı ıle olabılır)
daha sonra çıkan dişi kalıptan yine bir erkek kalıp yapmamız gerekecek ki master kalıbı bozmayalım
sonra lexanı alıp youtubeda da gördüğümüz gibi kepi basabiliriz
yapabılecegını dusununen varsa bana ulaşırsa sevınırımHOBAO Hyper 7 TQ sport
-
30-01-2012 17:54 #2
bölümde daha öncede kep yapan arkadaşlar vardı, ayrıca TR'de belirttiğiniz modeli ticari olarak üretme çalışmaları sürdüren birileri vardı..
powered by DEMİ®©İ
-
30-01-2012 20:58 #3
Merhaba Yunus Bey;
benim yapmak istediğim ticaretten öte uzun zamandır yapılması gerekli olan fakat kimsenin layıkı ile üzerine gitmediği bir model arkadaşlar forumda yapmışlar aralarında iyi olanlarda var ama ne bileyim yani insan kendi yapacağı şeye daha mı hevesleniyor ne ? bu ticari olarak üretmeye çalışan kişilerle ilgili bilgiyi nereden bulabilirim belki kendilerine de fikir danışabilirimHOBAO Hyper 7 TQ sport
-
30-01-2012 21:36 #4
Kolay Gelsin Mustafa abi
Abi sen herşeyi halletmişsin dediğin gibi sadece çizim kalmış çizim için autocad gibi programlar gerekiyor ve sitede mühendis olan ve çizebilecek kişiler var onlarda yardımcı olursa güzel şeyler çıkabilir ortaya. Birde lexanın fiyatı nekadar acaba ? Ben pvc den yapmıştım çok ta güzel oldu ve Mustafa Demirkat abimiz de pvc den yaptı ve çok ucuz fiyatı böyle daha uyguna gelebilir.
-
30-01-2012 21:59 #5
-
30-01-2012 22:07 #6
Tamamdır abi saol erdem abi bizim stradaların şasesini çizmişti dimi ? Birde şaselerin hepsinin ölçüleri aynı değilmi tekerlekler arası mesafesi(dingil mesafesi) hepsinde aynı olması lazım sadece genişlikleri değişiyor elektrikliler 190 mm 200 mm olarak değişiyor başkada seçenek yok diye biliyorum.

-
30-01-2012 22:11 #7
işte o konuda hiç fikrim yok bilgisi olupta konuya bakan varsa yazarsa memnun olurum
HOBAO Hyper 7 TQ sport
-
30-01-2012 22:26 #8
sanırım en çok 200 mm kullanıolar eğer elinizden geliosa mümkünse 190 ve 200 mm lik yapın
ALİCAN KÖSE
Devlet modelciye bahmiy.Hobbykingden parça getirtecik yardım etmiy.
http://www.facebook.com/groups/45168...added_to_group
-
31-01-2012 11:13 #9
-
31-01-2012 11:27 #10
elektrikli modellerde 190mm, nitro modellerde 200mm kep kullanılıyor. %95i böyle en azından. wheelbase ise 257mm olursa piyasadaki 1/10 araçların %99una uyar. Projenizde başarılar. allah utandırmasın.
Biri gider, biri gelir...
-
31-01-2012 12:02 #11
bu konu ile alakalı 190 mm şaseleri tercih etmenizi öneririm..zira daha geniş şaselerde sıkıntı olur
neticede bu aracın gerçeği 165 mm civarı bir genişliğe sahiptir...
...örnek olarak çok yakın bir arkadaşım için yaptığım 1/10 ölçek şahin modelinin bir kaç resmini
paylaşayım..fikir vermesi açısından
el yapımı.......başka tanımam
-
31-01-2012 12:28 #12
Abi şahin çok güzel gözüküyor bu hali ile bile. Bu kalıbdaki ana madde balsamı acaba ? Birde abi son olarak bittiğinde aracı paylaşırsan sevinirim. Birde 200 mm değilde 190 mm olması scale açısından daha iyi olabilir ama 200 mm lik araçlarda tekerlekler dışarıya çıkacak o zaman görsel açıdan pek de güzel bir görüntü oluşmayabilir belki başka jantlarla daha içeriye alınabilir tekerlekler.

-
31-01-2012 13:05 #13
Model komple balsa ağacından furkan....bu model zaten 190 mm ölçüsüne uygun..
-
31-01-2012 13:26 #14
Ceyhun abi araç yukarı doğru biraz daha daralsa daha mı iyi olur acaba
Yoksa kamera çekiminden mi yanıldım.
Biri gider, biri gelir...
-
31-01-2012 13:53 #15
Tesekkur ederım Ceyhun Bey desteğiniz ve ilginiz için Ömer sanada teşekkür ederim bilgi için
Ceyhun bey ileride sizin bilgilerinizden faydalanmak istersek bizden yardımınızı esirgemezsiniz umarım
HOBAO Hyper 7 TQ sport
-
31-01-2012 17:06 #16
yan tarafın tavana doğru olan açısı foto çekim açısından dolayı gerçeği yansıtmıyor ömer
...resimde garip durmuş orada yeterli açı var normalde..
nazif bey
..elimden gelebildiği kadar yardımcı olmaya çalışırım..el yapımı.......başka tanımam
-
31-01-2012 21:49 #17
İşcilik temiz gibi fakat modelleme gerçekten başarısız. çalışmalarınızda yanılmıyorsam chevy sport sedan vardı, gerçekten modelci arkadaşınız çok iyi iş çıkartıyor. Şahine gelince Gerçek modelle birebir uyuşmayan yerler çarptı gözüme araç hatalı gibi duruyor. Nasıl derseniz örneğin şahin arkaya doğru daralan bir araçtır. Ön tampon gabari genişliği ile arka tampon gabari genişliği arasında 7-9 cm vardır yoktur. Tavanda zira arkaya doğru daralır. Koni şeklini almaya başlar aerodinamik yapısından dolayı ,apartmanınızda şahin kartal varsa balkondan bakınca ne demek istediğimi anlayacaksınız. Model resmen kutu gibi olmuş, marşpiyel kısmı çok içeri kaçmış.bence 2 mm daha dışa gelmeliydi. Şöför kabini olan yer,çok dik. ve kavisli "curve" olması lazım. Farlar biraz büyük gibi orantısız ,89 şahinin farlarına benzemiş.
Bence kaba bir model. Dahada incelik ister.
-
01-02-2012 00:45 #18
dediğim gibi resimler gerçeği yansıtmıyor fazla....şu hali zaten kaba şekillendirme hali ..daha bunun macunu var ince tesfiyesi var
birsürü işi var özetle
...modelleme başarılı veya başarısız..işin en sonunda sonucuna bakmak lazım
..bunun içinde sabır lazım
....farlar 89 model..ön panjur 97 model olmuş.hiç mühim değil benim için..önemli olan şahine benzemesi
..
..ben bu resimleri konun sahibi olan arkadaşıma biraz fikir vermesi açısından buraya ekledim..bu modeli normalde kendime değil
ticari maksatla üretim yapıcak olan başka bir yakın arkadaşıma yapıyorum...modelleme aşamasının bundan sonrasını paylaşmayacağım
...
..son olarak
chevy sport sedan projesi bana ait değildir.onu yapan kişi benim çok kıymetli bir kardeşimdir...kişileri karıştırdınız sanırım
...ben yinede olumlu olumsuz eleştirileriniz için teşekür ederim
kolay gelsin..el yapımı.......başka tanımam
-
01-02-2012 13:42 #19
Ceyhun abi ,affına sığınarak söylüyorum bunu
Böyle bir çalışma senden de beklesek olmaz mı

...:::Traxxas Slash 4x4 Ultimate:::...
-
01-02-2012 15:26 #20
yapıyorum zaten
..yukarıda resimleri paylaştım..
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)