Esc kesiklik(tutukluk) sorunu.başına gelipte sorunu çözebilen varmı !!!!!!!!
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 15
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 15 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
30-01-2012 21:50 #1
Arkadaşlar Traxxas Summit VXL mi alalı 2 hafta oldu.Karda 1 defa oynadım ve temizleyip rafa kaldırdım.2 gün sonra açtığımda kumandadan yavaş gaz verince kesik kesik gitmeye kendini kasmaya başladı.Hızlı gaz verince gidiyor fakat ilk günkü gibi şaha kalkmıyor.Araçta yağlamadığım hiçbiryer kalmadı motoru dahi söküp içini temizleyip yağladım.ama yine sorun aynı.araştırmalarım sonucu ESC de sorun varmış.ESC STUTTERİNG diye geçiyor youtube da.Bu sorunu yeni bir ESC satın al demeden çözebilecek tecrübeli bir arkadaş varmı acaba
-
30-01-2012 21:52 #2
Ayrıca aracımda 2 adet turnigy 2200 Mah lipo var ve bazen pilleri paralel bazende seri olarak kullanıyorum.Daha alalı 2 hafta oldu tadını çıkaramadım.Böyle sürekli sorunmu yaşayacağız ne yapmam gerekli ???
-
30-01-2012 21:55 #3
Pilleriniz 2s lipo ise ve seri bağladıysanız, şimdiye kadar esc'nin yanmamış olması büyük şans
Mugen MBX6 (Werks b6) , Mugen MBX6 Tekno V4 brushless (Tekin & LRP), Losi 810 Brushless (Castle & Mtroniks)
HRC 2011 Elektrikli Truggy Şampiyonu
HRC 2011 Elektrikli Buggy İkincisi
-
30-01-2012 22:01 #4
abicim aracı satın aldığım firmanın yetkilisine özellikle bunu sordum ve kullanıcılar 2 lipo ile seri kullanıyor bir sıkıntı yok deyip bana 2 adet lipo ve seri bağlantı kablosunu sattı.bende bilmeden satın aldım.ama ikinciye arayıp yine sordum araç 2s te seri bağlantıyı destekliyormu eminmisiniz diye.yine aynı yanıtı verdi.aracı şu anda geri gönderdim bakarız dediler.bana masraf çıkarmasından tedirginim :-0
-
30-01-2012 22:55 #5
Seri bağlantı olduğundan gerçekten eminseniz tamamen firmanın hatası. O aracın esc'si 3s lipo üzerini kaldırmıyor. Aşağıdaki sayfadan "VXL-3m WATERPROOF ESC SPECIFICATIONS" başlıklı kutucuğun ilk satırında gerekli bilgi var. Elinizdeki seri bağlantı sizin için kanıt. Esc'nizi ücretsiz değiştirmeleri konusunda mutlaka ısrarcı olun. Bu olay anlattığınız gibiyse tamamen satıcı hatası.
http://traxxas.com/products/models/e...it116vxl-specsMugen MBX6 (Werks b6) , Mugen MBX6 Tekno V4 brushless (Tekin & LRP), Losi 810 Brushless (Castle & Mtroniks)
-
31-01-2012 01:05 #6
[QUOTE=alport;969063]Seri bağlantı olduğundan gerçekten eminseniz tamamen firmanın hatası. O aracın esc'si 3s lipo üzerini kaldırmıyor. Aşağıdaki sayfadan "VXL-3m WATERPROOF ESC SPECIFICATIONS" başlıklı kutucuğun ilk satırında gerekli bilgi var. Elinizdeki seri bağlantı sizin için kanıt. Esc'nizi ücretsiz değiştirmeleri konusunda mutlaka ısrarcı olun. Bu olay anlattığınız gibiyse tamamen satıcı hatası.
http://traxxas.com/products/models/e...it116vxl-specs[/QUOTE
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için.bugün yarın çözüm için beni arayacaktı firma.bende lipoda seri bağlantı konusunu araştırıp sizin bana vermiş olduğunuz bilgiye ulaşmıştım ama firma yetkilisi bana seri bağlantıda kullanabileceğim hakkında ısrarcı oldu.bende ESC yi değiştirmeleri için ısrarcı olacağım.Sonucu buradan bildiririm
-
31-01-2012 01:43 #7
4s kaldırıyor esc ama çok çabuk ısınıyor ve baya zorlanıyor, sonucunda da yanıyor, yakan arkadaşlarımız oldu, ben de geçen yaktım bu esc den, karda oynadıktan sonra, suyu içerisine almıyor ama galiba kar suyuna karşı zayıf bu escler, slash da kullanılan esc yi yakan arkadaşlarımız da oldu, waterproof olması güzel, eğlenceli de ama bu escleri sevemedim ben bir türlü..
|Hyper 9e| |Xray T3 11| |Sanwa M11x| |Xerun 120A ESC - LRP Octa Wind 4.5T Sensored Brushless Motor| ''Sp33DY''
-
31-01-2012 08:41 #8
Arakadaşlar lütfen esc 4s kaldırıyor demeyelim. 4s ile bir süre çalışması kaldırdığı anlamına gelmez. Bu sayfalar herkese açık ve bu yüzden yanlış bilgilendirme yapmamak gerekiyor. Esc'nin teknik özellikleri yukarıdaki linkte gayet açık ve 3s ile sınırlı!
Mugen MBX6 (Werks b6) , Mugen MBX6 Tekno V4 brushless (Tekin & LRP), Losi 810 Brushless (Castle & Mtroniks)
-
31-01-2012 08:43 #9
Arakadaşlar lütfen esc 4s kaldırıyor demeyelim. 4s ile bir süre çalışması kaldırdığı anlamına gelmez. Ayrıca esc'de 4s için lipo koruması da yok. Bu esc'e 4s lipo takmanın 110volt ile çalışan bir elektrikli aleti 220volt ile çalıştırmaktan farkı yok. Bu sayfalar herkese açık ve bu yüzden yanlış bilgilendirme yapmamak gerekiyor. Esc'nin teknik özellikleri yukarıdaki linkte gayet açık ve 3s ile sınırlı!
-
31-01-2012 13:41 #10
tolga hocaminda dedigi gibi ürün özelliklerinde 3s kaldirabildigi yaziyor.mantik olarak düsünüldügünde 4s ile calisir fakat yanana kadar tabikide.bende oldugu gibi.ürünü aldigim firmadan sonuc ile ilgjili telefon bekliyorum.ama kendimce esc nin yandigi ve 4s kaldirmayacagi kanaatine vardim.güclü bir sogutucu ile denesek ne olur o da ayri bir konu
-
31-01-2012 13:56 #11
esc'si soğutmayı başarırsan ki zor o zaman da ya motorunu yakarsın ya da 4s için voltaj koruması olmadığından lipon çöpe gider.
-
31-01-2012 17:31 #12
Hocam bu ürünü en iyisi 2s ile paralel bağlantı yaparak kullanmamız lazım gibime geliyor verdiğiniz bilgilere göre.İşin komik tarafı satın aldığım firmayı aradım ve sizden edinmiş olduğum bilgileri paylaştım.Bana yine aynı şeyi söyledi.Birçok kullanıcıya sattık ve seri şekilde kullanıyor.ESC min yanmış olabileceğini ve eğer yanması durumunda bana nasıl yansıyacağını sordum.bana en kötü ihtimal bize geliş fiyatına verebileceğini söyledi.Ürünü alalı 2 hafta oldu.Beni bilgilendirmeden elindeki malı sattı ve şimdide yarı fiyatı kadar masraf çıkarıyor.Komik.Suçlu kim burada ???
-
31-01-2012 17:55 #13
Abi 4s le çalışıyorsa kaldırıyor demektir yani, 4sle kullanmak zaten intihar gibi birşey ama kullanan arkadaşlarımız oldu fakat uzun süre kullanımda yaktı escyi. Orda 3s yazdığını ben de biliyorum yani herkese biz de 3s tavsiye ediyoruz ama sonuçta arkadaşımız da 4s le kullanmış..
|Hyper 9e| |Xray T3 11| |Sanwa M11x| |Xerun 120A ESC - LRP Octa Wind 4.5T Sensored Brushless Motor| ''Sp33DY''
-
02-02-2012 02:07 #14
Samet (kusura bakam) actigin diger konuyu kaldirdim. Lutfen aranizdaki sorunu kendi icinizde cozun...
Its not a hobby, its way of life
-
04-02-2012 12:54 #15
Yeni ESC ve motorum bugün itibariyle geldi.Aracımdaki ESC ile değiştim ve sorundan eser yok aynı ilk günkü gibi çalışıyor.
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)