Trx 3.3 Piston kolu Kırıldı. Motordan anlayanlar lütfen yardım =)
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 4
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
03-02-2012 02:11 #1
Öncelikle selamlar...
Bugün karın son gününü yakalıyım diye revo mu kaptığım gibi sokağa çıktım ilk 3 depo çok güzel oynadım sonrasında yarım saat mola verip yeniden çalıştırmaya çalıştım arabayı ama ezstart takılıyor gibiydi bende kömür lü motor atsın ıslaklıgını çalışır diye devam ettim neyse en sonunda çalıştı yaklaşık yarım depo daha gitti ve stop etti ne yaptıysam ezstart döndürmedi motoru bende heralde ezstartta sorun var diye pek takmadım kafaya aldım eve gittim. Söktüm ez startı baktım çalışıyor sorunun motorda oldugunu anlayınca başımdan kaynar sular döküldü
Motoru aldım söktüm piston kolu ortadan 2 ye ayrılmış ve sıkıştırmış motoru ondan dönmüyormuş pistonun altına da ufak bir hasar bırakmış heralde ez start la çok zorladıgımdan olsa gerek.
Sizinle elimden geldigince detaylı çektigim resimlerini paylaşıcam ve durumla ilgili birkaç sorum olucak umarım yardımcı olabilecek birileri çıkar şimdiden teşekkür ederim =)
-Acaba sadece Piston kolu değiştirsem sorun yaşar mıyım?
-Daha 2 Galon anca yakmış bir motorun bu hale gelmesi bana içten içe kalitesiz bir motor olduğunu düşündürüyor acaba benim kısmetsizliğim mi bu motor gerçekten kalitesiz mi? Daha yeni nitro 4 tec de aldım bunu görünce gerçekten pişman oldum şimdi...
- 3 gr lık aliminyum parçanın yani piston kolunun bu kadar pahalı olmasına anlam veremedim. Eğer piston piston kolu ve gömlek almam gerekicekse bunun yerine 2. el trx3.3 mu bakmalıyım yoksa elime para geçince başka bir motor mu bakmalıyım?
Çok yordum sorularımla çektigim resimleri paylaşıyım....

-
03-02-2012 02:48 #2
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun diyerek sözüme başlayayım.Aracınızdaki problem rodajın özensiz yapıldığı durumlarda meydana geliyor.Parçaların birbirine tam bir uyum sağlamaması durumunda piston üst ölü noktada gömlek tarafından sıkışmaya maruz kalıyor,Piston koluda doğrusal hareket yapma isteği sonucunda sıkışan pistonu aşağı çekmeye çalışırken kolu yarıyor.Aynı problemi zamanında ekibimizden bir arkadaşın revosunda yaşamıştık.
Trx 3.3 motorlar güzel rodaj yapıldıktan sonra ve motor ısısı kontrol altına tutularak kullanıldıktan sonra çok güzel ve kaliteli motorlardır.Kabüratör ayarları ile can sıkmaz ve tatmin edici performansı vardır.Yeni aldığınız Nitro 4tech aracınızda hayırlı olsun rodajına özen gösterin problemsiz kullanırsınız.Rtr durumda onroad almak gibi bir fikrim olsa bende hemen alırdım birtane ,oldukça kaliteli ve pratik bir araçtır 4tech.Hızıda çok çok iyidir.
Sonuç olarak yalnızca piston kolu satın alarak bu sorunu çözebilirsiniz.Fotoğraflardan incelediğim kadarıyla gömlekte herhangi bir yaralanma çizilme görünmüyor peformanstan yana içiniz rahat olsun motorunuz hiçbir şekilde kompresyondan düşmez. SaygılarımlaTraxxasEmaxxOfnaMutilatorProTeamLosixxLst2Tamiyatt 01TamiyaHighLiftTamiyatt01DTraxxasjatoFgbuggyTraxx asRevoFgMonsterTruckSavage4.6TraxxasSummit
-
03-02-2012 03:33 #3
Çok sağolun hocam içimi rahatlattınız gerçekten, pistonda ufak bir hasar var resimlerde de göründüğü gibi ben ondan yana çok korktum acaba bir sıkıntı olur mu diye. Daha 1 aydır bu hobinin içerisindeyim oturup motor bile sökmek zorunda kaldım ne taklalar attım hala bile krank mili sanırım onu çıkaramadım elimde 8mm güzel bir uç yok o da inanılmaz derecede sıkı bir somun Daha birde toplaması var tabiki =)
Rodajların 2 sinide ben yapmadım zaten revoyu akrabamdan aldım onun rodajı da piyasada kusursuz rodajla teslim ediyoruz diye kendi internet sayfasına bile yazan kurum tarafından yapıldı gerçekten yazık bu denli kötü rodaj yaptılarsa.
http://www.amainhobbies.com/product_...-Rod-TRX-25-33
50 lira da bu parça için baya abartı fakat artık yapıcak birşey yok sanırım =)
Birde son olarak birşey sormak istiyorum örnegim ben 2. el bir motor alsam aynısından parçalarını değiştirmem karma olarak kullanmam bir sorun yaratırmı hani rodaj parçaların uyumu önemli dediniz ya o zaman başka bir aracın parçasını kullanmam da doğru olmaz öyle değil mi ?
-
03-02-2012 08:40 #4
Öncelikle geçmiş olsun. İkinci el motordan parça kullanabilirsiniz ama gömlek ve pistonu ayrı ayrı kullanamazsınız. Karbüratör ,piston kolu,piston gömlek takımı ve motor gövdesi ve soğutucu kafa gibi parçaları değiştirebilirsin.
^^TEAM MOKOKO^^
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)