Turnighy 60A plush ESC dahili bulunan ubec güvenli mi?yada ayrı bir ubec alınmalı mı?

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 4
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Reklam Alanı
    Havada en güvenli şekilde hakimiyeti sürdürebilmek için ubec kullanmak istiyoruz fakat bu esc üzerindeki ubec bizi bu mecburiyetten kurtaracak düzeyde kaliteli mi?
    Esc bozulduğunda dahili ubecde zarar görüyorsa ki sanırım görüyor havada hakimiyeti kayıp etmek istemiyoruz?
    Eğer öyleyse harici ubec olarak 3s kullanmak daha mantıklı olacak zira sistemde 3s çalışıyor.Zaten 2s ubeclerin voltaj azalmasında olumsuzluklarını okuduk.

Telemetri olarak modelin pil hücrelerinin voltaj düzeylerini ayrı ayrı gösterebilen ve toplamda ne kadar harcadığımızı ve bataryanın kalanı gösteren quanum telemetri var.Bu sistemde harici ubec kullanacaksak ubec i ayrı bir 3s bataryaya direk harici ubec'e cıkıs alarak bağlasak ama bu batarya da modelin ana bataryasına(3s)paralel bağlı olsa(çünkü paralel bağlamasak telemetri ubec için kullandığımız bataryanın voltajını okuyamayacak) olur mu?
    Harici bir sağlam ubec hk sitesinden önerebilir misiniz?
    Teşekkürler..

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Nereden Nereden
    izmir
    Yaş Yaş
    60
    Af edersiniz ne sormuştunuz?
    Garibim HK450,garibim 9 kanal Fly sky 2.4ghz ve GP750 ALİGN DS520
    Soprano Sevenler Cemiyeti ne uzaktan hayran

Ubec için ayrı batarya kullanmanıza gerek yok, zaten sisteme paralel bağladığınız anda bu ubec içi ayrı batarya olmaktan çıkar. Paralel bağlı tüm bataryalar kapasiteleri ölçüsünde yüke katılırlar.
    Zaten ubecin bağlı olduğu lipo ölünceye kadar ubeci besleyecektir. Motorlar için yetmeyip ESC ler akımı kesseler bile ubec çok uzun süre daha alıcı ve servoları besleyebilir. Esc 3s lipo voltajı 9 volta düştüğünde kesmesine rağmen ubec lipo voltajı 7-8 volta düşüne kadar sistemi besler.

Aslında bu kadar çok sağlam model inşa etme gayreti içine girmek bence anlamlı değil. Bu model sonuçta düşecek veya düşerse bir şekilde kırım geçirecek. Ben bir modelin nasıl daha sağlam olur düşüncesinden daha çok nasıl daha iyi uçar kısmına daha çok bakıyorum. Bir modelin iyi uçacak kadar sağlam olması yeterli.

Yeni başlayan pek çok arkadaş böyle yapıyor, bazı yönlere daha çok önem veriyor ama model başka nedenlerle uçmuyor veya kırım yaşıyor. Siz sürekli bec-ubec nedenli veya elektronik nedenli sorunları ön planda tutuyorsunuz. Ama bir kırımda bu problemin olasılığı mekanik nedenlerden daha düşük .

UBEC olarak HK nın ürünleri çok kaliteli olmasalarda 8-10 amperlik bir ubec fazlası ile işinizi görür.

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Nereden Nereden
    izmir
    Yaş Yaş
    60
    Kalın kafalıgımı anlayışla karşılayın ama ben yazıları bir kaç kere okudugum halde ne sorulmuş anlıyamadım tabiki ne soruldugunu anlamayınca neden soruldugunu hiç anlıyamadım,ortada bir sıkıntımı var daha dogrusu ortada ne var,elinde nasıl bir şey var ve ne yapmayı düşünüyorda olabilecek bir sorun yaratılıp çözüm aranıyor anlıyamadımki.
    Hani asli niyetim şu elimde bunlar var yada alacagım, şöyle kullanacagım ama falan parca şöyle arıza yaparmış yada yapabilir çözümü ne olabilir tarzı soru sorulsa da kendimizi "nostradamus "yerine koymadan cevap yazsak,yazılanları okuyanlarda görgüsünü arttırsa iyi olmazmı
    Garibim HK450,garibim 9 kanal Fly sky 2.4ghz ve GP750 ALİGN DS520
    Soprano Sevenler Cemiyeti ne uzaktan hayran

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)