Vergileri Deneyimli Biri Açıklayabilirmi

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 9
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Reklam Alanı
    Eminim birkaç kişi "forumda araştır!" diyecek, tamam araştıralım fakat yeni konularda yokki yahu.Bir kere bile herhangi bir ürün ithal etmemiş kişiler kendini bilirkişi ilan ediyorlar.Onlarca kişi bu konu hakında cevap arıyor.Bu kez öğüt değilde anlatım yaparsanız çok seviniriz.

Yurt dışından alınan 75Avro'dan yüksek ürün yada ürünlere vergi alındığını biliyoruz fakat bu vergi ne kadar?
    HobbyRc 2015 Drift Şampiyonası Birincisi.

Selim Bakırhan

formda birsürü sayfa var bunun hakında araştır birazcık örnek çok kolay sadece 30 saniye ulaştığım bir sayfa

http://www.hobbyrc.com/forum/threads...mr%FCk+vergisi
    SAVAGE X4.6 REVERSE / SAVAGE FLUX HP / CRAWLER KING / REVO PLATINUM EDİTİON / EXTRA 300S / EDF F16 JET/ BLACK JACK 26 NİTRO/ TREX 450 SPORT

OFROAD ŞAMPİYONASI TÜRKİYE 1.Sİ

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jun 2010
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    22
    Tutarın %20sini ödeyip paketi alıyorsunuz.. Bizim gruptan bir abimizin paketi yaklaşık 150$ civarında idi, topkapıya gitti, tutarı ödedi, paketini aldı..

|Hyper 9e| |Xray T3 11| |Sanwa M11x| |Xerun 120A ESC - LRP Octa Wind 4.5T Sensored Brushless Motor| ''Sp33DY''

Alıntı anı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    formda birsürü sayfa var bunun hakında araştır birazcık örnek çok kolay sadece 30 saniye ulaştığım bir sayfa

http://www.hobbyrc.com/forum/threads...mr%FCk+vergisi
    Her bilirkişi farklı birşey söylüyor araştırsamda illa tespiti yok eden birisi çıkıp atıyorum + kdv ötv alınıyo diyor.Çelişki her konuda var

Selim Bakırhan

Peki celiski her konu da varsa bu konuda olmayacagi kesinmi
    SAVAGE X4.6 REVERSE / SAVAGE FLUX HP / CRAWLER KING / REVO PLATINUM EDİTİON / EXTRA 300S / EDF F16 JET/ BLACK JACK 26 NİTRO/ TREX 450 SPORT

OFROAD ŞAMPİYONASI TÜRKİYE 1.Sİ

Dediğim gibi bu soruyu soran çok konu var ve çelişkili. Çelişkili olmaması için konuyu açtım zaten "deneyimli kişiler" dedim.

Selim Bakırhan

Oct 2007
    Nereden Nereden
    Ankara-Isparta
    Yaş Yaş
    22
    Selim bu sorunun cevabını yaklaşık 24 saat önce ben sana özel mesajla söylemiştim. En doğru bilgi için yeniden düzenlenen gümrük mevzuatını incelemelisin bunun içinde Google gerçekten fazlası ile yeterli, yurt dışından ne kadar alışveriş yaparsan yap aşağı yukarı her şehirde farklı bir uygulama var bunu forumdaki insanların yazdıklarına bakarak görebilirsin sebebi tamamen gümrük memurlarının kafalarına göre davranması. Mesela Ankara gümrüğünden kumanda kolay kolay geçmezken İstanbuldaki gümrük memuruda her siparişin paypal ve kredi kartı ekstresi çıktısını ister, Ispartadaki gümrük memuruda 75 euroyu çok az geçen 76, 77euro gibi miktarlar için vergi almaz gibi...

Sonuçta herşeyin temelinde o gümrük mevzuatında yazanlar uygulanıyor onuda sen araştıracaksın bu tür soruları defalarca soranlar olduğu gibi defalarca da cevaplandı
    GS Vision PRO Tuned Pipe, Hitec Aggressor SRX
    FG Monster Truck 4 WD, Zenoah 29cc ESP Ported, Walbro WT-990, İridyum Buji, Dominator Torque Pipe, Futaba 4PL

Mar 2010
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    29
    buraya goz atabilirsiniz gumruk kanunu degisikligi (resmi gazete) : http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...0820-1-3-1.pdf

ayrica buradada ne kadar vergi alindigi yaziyor burayada bakin (T.C gumruk ve ticaret bakanligi) : http://www.gumruk.gov.tr/tr-TR/yolcu...lar/Posta.aspx
    bir zamanlar,
    MCD cheetah
    RR V4

Futaba 4 PL Kumanda Videolu Tanitim + Sunum

yurtdisindan alisverisin ticari olmadigini belirlemek icin ürün fiyatinin 75euro altinda olmali ve ayni üründen 1den fazla olmamasi gerekiyormus.
    Ben bir quadcopter yapmak icin 4 motor ve 4 ESC almak istiyordum. Böyle bir durumda Gümrük de aciklama yapilanilirmi? yoksa direkt ticari vergimi kesilir bilen varmi acaba?

Tesekkürler

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)