Rc ÝÞÝne Nasil BaÞladiniz ?

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayýsý : 144
  •  » Bu konuyu 1 kullanýcý görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayý Paylaþýn :   Paylaþ

Toplam 144 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 8 Sayfadan 1234 ... SonuncuSonuncu

Reklam Alaný
    arkadaslar bu hobiye nsl mrk sardýnýz ilk modeliniz neydi kaç sene oldu ?

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaþ Yaþ
    39
    Alýntý cconur Nickli Üyeden Alýntý
    arkadaslar bu hobiye nsl mrk sardýnýz ilk modeliniz neydi kaç sene oldu ?
    Ýlk uzaktan kumandalý (o zamanlar öyle tabir ediliyordu) arabam 1977 yýlýnda gelmiþti (sünnet hediyesi ) Sadece ileri ver dönerek (saðamý solamý hatýrlamýyorum) geri geliyordu... Hey gidi günler heeey. Sonra tel kontrol uçak.. sonra planör derken uzuun bir ara.
    Ýkinci fasýlada ise herþey bir adet zipzaps ile baþladý.....
    Aut dosce, aut disce, aut discede (*)

(*) Ya Öðret, Ya Öðren, Ya da Terket

Okulu astýðým gün arkadaþýmla moviepoldaki piste gittik kiralýk araba kullanýlýodu.Orda sarmýþtý ve ertesi günde 2. el pazarý vardý.Hemen kendime kaptým ve sardý.(Aslýnda daha önce þükrü abinin bi dergide yazýsý vardý.Ordan da aþýlamýþtý bana)

bu araçlar gerçekten insaný çok eylendiriyor birde gerçek bi model alabilsek dadýndan yinmez ama biraz bekliycez

Jun 2004
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaþ Yaþ
    37
    Ýþyerindeki arkadaþým gel dedi birer kumandalý araba alalým iþyerindeki kapalý salonda yarýþýrýz dedi, aldýk birer 1/14 nikko, hatýrladýðým sadece iki kez salonda kendi çapýmýzda dolandýk durduk, o býraktý gitti, girdim google'a yazdým model araba, iþte bu sitelerle karþýlaþtým, yakýtlý arabalarý görünce þaþýrýp kalmýþtým, ilk kez bir gp model araba olduðunu gördüm, ogün bugündür, Türkiye þampiyonasý, Rc cup2004, rccup2005, miniz2005 yarýþlarýna katýldým, biraz ara vermek zorundayým ama çok güzel bir hobi
    Yapmak istediðinize baðlý göreceli olarak zaman ve ekonomik yönden biraz zor bir uðraþ

selamlar..
    Sakura S-Lexus IS F
    SP GT 2.0-SP V3 6.5T
    SanwA M11X-Savöx 1251mg
    LRP 5900 mah 50C-Venom 5000 Mah40C
    LRP quadra pro3

Bu hobby deðil hastalýk bulaþýcýda üstelik.. Sanýrým tedaviside yok.. daha ne diyeyim arkadaþlar..
    mskforeveryoung!

ilk aracým nikko idi modifiyemde þükrü abinin yazýlarýný ve keplerini gördükten sonra bu olaya iyice girmeye baþladým.

Oct 2004
    Nereden Nereden
    (¯`·._.•ESKISEHIR•._.·´¯)
    Yaþ Yaþ
    23
    elektronik hobi sitesi arýyordum bu sýteyý buldum daha sonra gokhan (penny) abýyle tanýstým ilk ve son aracým savage ve talihsiz seyler yasadýk ilk ve son aracým savage tý ama olsun ýyýký varsýn hobbyrc

ben küçükken nikkolarým vardý biri halaa duruyo hep biyere giderken götürürdüm sürerken pili biterdi elimde taþýmak zorunda kalýrdým çok uyuz oluyodum sonra bigün þükrü abilere yemeðe gitmiþtik o söylemiþti bana benzinlileri var diye kendininkini de göstermiþti daha sonrada iþte 2005 haziranda ilk benzinlimi aldým
    Tamiya Sand Scorcher 1979 500
    Hitec Laser4 200
    FUTABA antika 500
    Spektrum DX5e 150
    Acoms Techniplus 2 50

Nov 2005
    Nereden Nereden
    istanbul-Zeynepkâmil
    Yaþ Yaþ
    26
    Balýkesirdeki bir arkadaþtan bulaþtý o da benim gibi yeni merak sardý.
    Ölü diriliyor dikkat edin Öküzler için kýyamet alameti olmasýn bu???

benim almanyadan gelen bir porsche'm vardý. 944. ýþýklarý yanar saða sola dönerken sinyal verirdi. ileri giderken sgeri yapýnca frenleri yanardý. sesi bile varý. tork ve hýz iki diþli seçeneði ve orantýsal kumansaý vardý. trim yapabiliyordunuz. çok geliþmiþ bri araçtý zamanýna göre. ama ben çocuðum diye bana oynatmadýlar babam ve dedem bunu bozdular adam gibi iflah olmazdý plastik diþlileri. sonra geri vites bozuldu. attým kenara. sonradan söktüm içini açtým, daðýttým vs. bir gün 3 5 sene önce kalanlara bakarken ne göreyim yanlýzca bir diyot bozulmuþ! tabi geçmiþ olsun. iþte böyle .sonra plasitk modeller yaptým hala duruyorlar þimdi saðolsun bir arkadaþým sayesinde yeniden bulaþtýk iþe.

Jul 2004
    Nereden Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ Yaþ
    22
    benim ilk arabamýn kumandasý vardý ama uzaktan deðildi kablosu vardý sonra bi sarý lamborghinim oldu ýþýklarý vardý ama o da ikinci kattan uçtu sonra bi viper geldi onunda kumandasý kayboldu ertesi yýl bizim okulda bi yarýþ düzenlendi onun için nikko aldým bi tane(þuan aþýrý hasarlý durumda) onunla katýldým yarýþa,arkadýþýmýn benzinli bi tamiyasý vardý o da onunla katýldý(araba sürekli stop ediyordu yazýk oldu) çok hoþuma gitmiþti sonra hobbyrc.com la tanýþtým ve ilk gerçek model otomobilimi aldým iikide almýþým burdan tüm hobbyrc ailesine teþekkürler.

benim bi tane oyuncak jipim vardý
    ucuz biþeydi
    2 sene once almýþtým
    biraz kullandýktan sonra kumandasýnda bi problem oldu
    bi kenara atmýþtým

bundan 1-2 ay once araba aklýma geldi

çýkarttým boyadým
    kumandasýný tamir ettim falan derken bireden çok sardý
    arada bir bu siteyide rakip ediodum

þu aralrda tamiya df 02 þase buggy yada cc 01 touareg alma planlarým var

Bi gün þansa bu siteyi buldum öylede merak saldým daha önceden modellerden haberim yoktu ..

Mar 2005
    Nereden Nereden
    ankara,kýbrýs
    Yaþ Yaþ
    29
    yaklasık 12 sene once ankaralılar bilir karumda bi rc dukkanı vardı adam ellettirmezdi bile modelleri , oyuncak diyince kızardı hergun gider bakardım onlara otelin onunde oynarlardı hastaydım ama cok uzak gelirdi bana ozaman dahada pahalıydı ve pull start hiç gormedim ben kendin sarıp cekiyodun ipi. ondan 10 sene sonra bi arkadasım bana bi 1/10 nikko aldı ve ustundeki body clip lerini gorunce o cocukken hasta olduum bana cok uzak gelen modeller geldi aklıma . İlk tekerim kırıldıında yavru oyuncagı buldum ve nikkoyla bidaha oynamadım bile hemen ilk kazıgımı yedim bi tgs-r aldım ve onunla basladım ogun bugun benim en buyuk keyfim oldu ( kazıgın sebebini tgs-r ı bilenler anlar) hala pismanım neden aynı paraya ntc3 u almadım diye
    Konu zafers@t tarafýndan (14-03-2006 Saat 21:54 ) deðiþtirilmiþtir.

Apr 2005
    Nereden Nereden
    istanbul/avcýlar/bahçeþehir
    Yaþ Yaþ
    32
    hep meraklýydým uzaktan kumandalý arabalara,

sevgili karým geçen sene bana hediye olarak gidip eminönünden çin malý arabalardan almýþ bir tane, çok eðleniyodum onunla. yakýtlý arabalardan, gerçek elektrikli modellerden hiç haberim yoktu, uzaktan kumandalý arabayý o kadar biþi zannediyordum.
    sonra bir arkadaþýmla modelucak.com'u bulduk kesin uçururuz diye bi tane köpük elektrikli uçak aldýk, sonuç hüsran oldu çok kýrým yaþadýk. uçaðý uçurmak için hazerfan havalanýna gittiðimizde rccup2005 le karþýlaþtýk, orda model arabalarý gördük. daha sonra uçaða meraklý bir abimizin elinde kullanmadýðý bir nitro araba varmýþ, biz elimizdeki köpük parçalarýný ona verdik o da bize arabasýný verdi.
    o gün bugün nitrocuyuz, ölümüne burdayýz, seneye de bekleriz.
    The LST2 eats up Revo's and sh*ts out Savage's!

Jan 2006
    Nereden Nereden
    ..:::Ýstabul:::..
    Yaþ Yaþ
    24
    Ben 7-8 yaşımdayken babam bana her hafta bir kumandalı araba alırdı o zamanlar beyazıt meydanında büyük pazarlar kurulurdu ve yurtdışından çok ucuza kalıtelı mallar gelirdi babam alırdı ama bana pek oynama fırsatı kalmazdı benim ozamandan beri hep arabalara büyük bir ilgim var hemde her tip arabaya...ve birgun yina kumandalı bir arabayla uğraşırken bizim eski bir tanıdığımızın dükkanında model bir tır yaptığını gördüm ve çok ilgimi çekti bende hep onun yanında çıraklık yaptım ve işi biraz biraz öğretti bana ama fiyatları çoooook pahalıydı alamıyordum ilk arabamı 4 sene sonra 14 yaşımda alabildim bir ta-02 di hatta kumandasınıda 2 ay sonra alabildim ve o gün bu gündür bu işin içindeyim...

ben bundan yaklaşık 3 sene önce falan, yazın boooş boş oturuyodum dedim bişeylerle uraşayım devamlı canım sıkılıyo ( evi biraz abes bi yerde o yüzden her dakika çıkamıyodrum )... neyse bi tane radioshack buggim var, oyuncak kategorisine girer ama hatırladığım hayal meyal anıları bile çok güzeldi, onu çıkarttım... dedim ben bununla bi ilgileneyim yürür hale getireyim... öyle öyle derken dedim RC işine başlasammı acaba ( bizim sitede böyle bu gp lerle oynayan büyükelrimiz vardı ilgiyle izlerdik ordan hatırladım gp yi falan )... öyleydi böyleydi derken fforumlara üye olmaya başladım... ve şimdi burdayım... iiki başlamışım ya...
    (059K0469) MUGEN MTX-4 with NovaRossi NSR12S3 Engine

Sanırım sene 96 lise ikideyim.. Bi tanıdıgın kırtasıyesinde kırmızı ferrari f50 nıkkoyu gordum.. ıcım gıttı . o aksam sabaha kadar uyuyamadım alacaktım.. bırıktırdıgım butun param olan 36 doları sabah 7 de gıdıp kırtasıyenın kapısında bekledım ve arabayı aldım.

sabaha kadar pıllerı doldurur okula gıdınceye kadar oynar pılı bıtırır. okula gıderken pıllerı sarja takar aksam gelınce gene oynardım..

Bir kac ay sonra param yetmedıgı icin alamadıgım motosiklet dergısının yerıne aldıgım otomobil dergisinde 4 sayfa model otomobillere ayrılmıştı.Beynimden vurulmuşa döndüm gözlerime inanamadım .. Hemen benim gibi bu işlere meraklı olan ve maddı durumu ıyı olan bı arkadasa bahsettım . ona bı tane aldık orta yollu bır kyosho. Ama araba hep bendeydı butun tamırlerını herseyını hep ben yaptım. Ailem boyle bırseye hic sıcak bakmadı .Ben dedim 40 yasıma da gelsem ben alacagım dıye..Amerıkaya gıttım caşlıstım bastım parayı mt2 18 ss aldım..Simdi arabayı gorup bune dıye sorana annem-babam benden once arabanın ozellıklerını anlatıyor

hatırlıyorum 10-12 yasında falandım oturdugumuz yerde bi lise vardı orda grdum bi abi beyaz 1/10 gp bi araba kullanıodu gorunce anladım benzinli oldugunu ama aklım almadı aksama babama bahsettim cok sasırdı falan bi gun toys'rus da nikko grdum 5 dakka ole baktım sadece sonra para biriktirdim aldım bi tane sonra o bozuldu biraz bu sitede yazılanları tecrübeli abilerimin yazılarını okudum cok soru sordum cok azar isittim ve sonunda mt2 aldım aldıgımı solediğimde bile "banane" kıvamında msj atanlar oldu herseye ragmen burdayım kim ne derse desin kim naparsa yapsın mt2 alcam die tel. sattım 4ay para biriktirdim aldım offf offf

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanýcýlar

Bu konuyu 1 kullanýcý görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)