drift car ?

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 84
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 84 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 5 Sayfadan 1234 ... SonuncuSonuncu

drift için gerekli şeyler nelerdir.. bir arabayı dirift canavarı yapmak için gerekli ekipmanlar motor ayarları kısaca drift hakkında bildiiniz herşey
    konuyla alakalı arkadaşlar bilgileriyle, ilgileriyle ve paylaşımlarıyla bizi aydınlatırlarsa peşlerinden yol alma fırsatı sağlamış olurlar drift meraklısı rc cilere..
    Wing Dragon 4 Plus
    Cicoz 100
    Soaraction
    Low Wing

Hyper 8.5 + OS 21 VZ-B Turbo / Full Mod Factory Team NTC 3 +Novarossi 12 Turbo

Alıntı anchor_et Nickli Üyeden Alıntı
    drift için gerekli şeyler nelerdir.. bir arabayı dirift canavarı yapmak için gerekli ekipmanlar motor ayarları kısaca drift hakkında bildiiniz herşey
    konuyla alakalı arkadaşlar bilgileriyle, ilgileriyle ve paylaşımlarıyla bizi aydınlatırlarsa peşlerinden yol alma fırsatı sağlamış olurlar drift meraklısı rc cilere..
    abi arabaya bağlı. bi kere denge çok önemli motorun ortada filan olması lazım. yayların değişmesi lazım. mesela rcmartta normal rs4 evo 3 için 150$ a drifte çevirmeniçin parçalar war. hazır sadece onu alcan araç drift olacak. vs. vs.
    HeRşEy TüRkİyE iÇiN

Hpi rs4 evo 3
    Ofna cd3 - lrp z.18s pro spec. 2
    Hpi Savage X

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Apr 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    30
    ek bilgi verim: yukardaki linkteki aracın tower fiyatı 149 dolar- rcmart fiyatı 99 dolar.. towerdan almak yerine tr den almak riske girmemek için çok mantıklı iken, rcmart hepsini siliyor.
    Hpi RS4 3 Evo + Nissan 350Z
    Robbe Diabolo Brushless
    Copter-X 450 AE V2
    Aquacraft SuperVee 27 Nitro

benim anladıım iş lastiklerde ve yaylarda bitio... tamiyanın drift lastiklerini aldık dielim. peki yaylar nasıl olmalı.. yay sertlii , yay boyu,, amortisör yağı nasıl olmalı....
    hani nerde hrc nin ilk dirift viddeosunun kahramanları cevaplarınızı beklioruz arkadaşlar
    Wing Dragon 4 Plus
    Cicoz 100
    Soaraction
    Low Wing

Şimdi arkadaşlar bu işte olay dirfransiel ler ve lastiklerde başlıyor. bunlardaki ayarlamalar tamamsa. drift yapmaya arabanız büyük oranda hazır.

Sadece drift e uygun lastik takarak başlarsanız bunun da sonucu olarak kontrolsüzlük alıyorsunuz. Bu noktada difransielerde ayarlamalar yapmak gerekiyor. Mesela arka difransielin tam kilitlenmesi kesinlikle şart.
    Ön difransiel ise kalın yağ (yağdan başka yöntenlerde geliştirdik hakan ile birlikte) ile pilotun tecihine göre sıkılaştırılmalıdır. Bundan sonrasıda sizin plotjınıza kalıyor. Plotajınızıda çözdükten sonra artık hızlandığınız için yay ve amortisöz yağlarına geliyor olay. ama bunlar ince detaya diriyor. Buda tercih meselesi. Bu konu da tercihlerimiz farklı olduğu için hakan ile farklı ayarlara sahibiz. Fakat bu yay ve amortsoz konusunda şu anakadar doğru bildikleriniz gene doğru.
    Drift lastiği olarak PVC borudan kesip jant üzerine geçirdiğimiz lastikleri kullanıyorum. Hakan da yokomo nun drift lastikleride var onlarda güzel. ama en ekonomik ve etkili olanı PVC boru...

Ağırlık dengesine gelince evet. RS4 ün drift kitinden de bildigimiz gibi ağırlık ortaya taşınıyor. Ama bu rs4 e özel. Yani biz böle bir uygulama yapmadık. yapmakta imkansız. zaten bu durumu difrasiellerin sertlik ayarları ile telafi edebiliyoruz.

Motor olarak ben standart tamiya motoru kullanıyorum. Hakan da ona yakın bişey kullanıyor.
    15t lik bir motor denemiştim. Drift için fazla huysuz gelmişti bana. bence tamiya standart motor yeterli. Drify te tork çok önemli.

Hakan arkadaşımda okuduğunda eminim aklına gelenleri yazacaktır. Şimdilik benden bukadar. Bu konuyu tek bir postta anlatmak imkansız. O yüzden zamanla sorular geldikçe yazacağız.
    kolay gelsin....
    Konu aksak_ritim tarafından (30-03-2006 Saat 14:51 ) değiştirilmiştir.

Dec 2005
    Nereden Nereden
    ÇanakkalE
    Yaş Yaş
    26
    slm tamiya tl01 drift car yapmam için neler gerekli yardımcı olabilirmisiniz difransiyeli nasıl kilitlerim vs vs vs ilginiz için tesekkür ederim

arka difi kopmle kilitlemek nasıl oluor.. ve ön diflere hangi kalınlıklarda hangi yağları kullanıosunuz?
    Wing Dragon 4 Plus
    Cicoz 100
    Soaraction
    Low Wing

birde şööle sööliyim.. yakında tt-01 R alıp onu dirift rabası haline gitmek isitorum..sırasıyle neler yapmam gerenkli anlatabilirmisiniz?
    Wing Dragon 4 Plus
    Cicoz 100
    Soaraction
    Low Wing

Sep 2004
    Nereden Nereden
    Samsun
    Yaş Yaş
    32
    selam arkadaşlar .
    Mehmet gayet güzel anlatmış aslında banada ekleyebilecek fazla şey bırakmamış .Aslında dediği gibi drift lastikle ve difransiyel ayarlarıyla başlıyo .ister nitro olsun isterse ep ister difransiyeli balldiff olsun isterse dişli farketmez .arka dif kilitli olmadığı sürece yapılan iş bence yanlamak yada drift yapmak deil sadece arabayı kaydırmak olur.görüntü olarak aynı şeyemiş gibi görünsede birinin sonucu dışa savrulmak yada spin atmakken diğerinin sonucu yanlayarak kontrollü şekilde (giriş ve çıkış açılarınız dahil ) viraş dönmek yani drifttir.giriş ve çıkış açıları önemli çünki Tr de olmasada RCD1 yarışları avrupada yapılmakta.
    Arka difransiyeli nasılkitleyebilirsiniz ?
    1) baldiffse ayarını sıkılaştırabilirsiniz
    2) dişli tipse (tercihimdir) difransiyeli açıp silikonla sabitleyebilirsiniz yada japonla yapıştırabiirsiniz.
    Ön difransiyele gelince , o tamamen kullanım şeklini tekniğiniz ve zevkinize göre değişir.Örneğin Mehmet in arkasını daha fazla bırakan (gerçek araçlardaki power drift tekniği gibi ) bir sitili var .ve ön difransiyeli benimkinden daha sıkıdır . Ne kadar sıkı olduğuna sizler karar vereceksiniz eliniz alıştıkca ve iş kaptıkça deneme yanılma yöntemiyle kendinize en uygun difransiyel ayarlarını bulabilirsiniz .
    Amörtüsör ayarları ; bu yine size kalmış bir şeydir.Her nekadar driftte arabayı kaydırmaya çalışsakta yada yolu tutmayan lastik kullansakta aslında cabamız bu şartlara rağmen araca yol tutturmak . Bu anlamda en çok iş süspansiyonlara düşüyo . bunun ayarıda yine size ve tekniğinize bağlı . Örneğin ben viraja daha hızlı girmeyi severim (viraja hızlı gelip apexe gelmeden yanlamaya başlamak gibi gerçek arabalarda topuk gazı yada heel and toe tekniği kullanılarak yapılan ).Bu sitilde hızlı girişin sonucunda araç momentle arkasını daha rahat bırakır.kontra verdiğinizde araç dışarı doğru kaymaya başlar.burda devreye süspansiyonlar girer.arkalar driftin uzun olması için sert önler ise araca gerekli yönü vermek ve aracın burnunu viraj içine çekmek için yani savrulma kuvvetini bir miktar absorve edip yol tutmak için yumuşak olmalı.aralarındaki oranlara yine sizler karar vereceksiniz.temel 5 drift tekniği için farklı ayarlar mevcut.önce tekniğe karar vermek lazım .Bende süspansiyon yağları ve süpansiyon pistonundaki delikler aynı sadece yaylarımda sertlik farkı var.kullandığımız yere göre yayları değiştiriyorum.Mehmetin sitilinde ise yayların sertliği aynıdır .
    Camber ve Teo açıları : Ön lastikler yine kullanılan piste stile motora göre negatif kamberli olmalıki yolu daha iyi tutsun aynı zamanda bir miktarda teo out açısına sahip olmalı.arkalarda ise 0 teo ve çok hafif (yine size bağlı negatif camberli olmalı )
    motor,dişli : Drift arabalarında en ideal olan 2 motor vardır .Stock ve 23t motorlar.ikiside yeterince torklu ve hızlı .zaten daha hızlı bir motor kullanımı gerekli deil .eğer stock motor kullanacaksanız (ben stock kullnıyorum) tt 01 sahipleri için 22t pin. ve 61t sup .dişlisi 23t motor kullanırsanız 24t pin ve 58t
    sup . dişlisi en ideal oranlardır (benim ve yurt dışındaki pek çok tt01 kullanıcısını ortak görüşüdür ).diğer arabalar içinse araştırmanız gerekecek.
    Lastik : 3 çeşit lastik kullanıyoruz .PVC (en çok terciği ettiğimiz ) , Çok sert ruber , ve yokomo drift lastikleri (hpi ve tamiyanında drift lastikleri var ama denemedim deneyenlerdende pekde olumlu yazı okumadım ).aralarında yoltutuş farkları var .bunada gene siz karar vereceksiniz.
    Aslında temel tüm ayarlar tamamen sizle alakalı deneyerek en doğrusunu sizler bulacaksınız .
    Araçlara gelirse....drift kit olması yada olamaması çok önemlideil.yurt dışında insanlar pro4 lerle yada trf 415 lerle bile yanlıyo .araç seçimi ekonominize kalmış . tt01 için konuşmak gerekirse D olmuş R olmuş yada stock olmuş farketmez sonuda birine diğerinden daha fazla mod yapmanız gerekebilir.ben stock alıp kendi ihtiyacıma göre modifiye etmeyi tercih ettim.aslında şase resimlerini aşağıya ekleyeyim en azından fikriniz olur.
    Driftle ilgili bildiğim herşeyi özetle anlatmaya çalıştım umarım yardımcı olabilmişidir.yinede merak ettiğiniz varsa yardımcı olamaya çalışırım .çook uzun oldu yav
    Eklenen Resim Ön İzlemesi
    Konu hako d tarafından (27-03-2006 Saat 17:35 ) değiştirilmiştir.

Mehmet ve Hakan ağzınıza sağlık, olayın özeti çıkmış oldu, bu konuda nasıl yaparımda bir drift aracı toplarım diyenlere ışık tutulmuş oldu

Bu arada bende antrenmanlara başladım haberiniz olsun

kutluyorum.....alkışlıyorum.....devamını bekliyoruz....sizleri seviyoruz....

Sep 2004
    Nereden Nereden
    Samsun
    Yaş Yaş
    32
    Şükrü yanlicaz fuara inşallah beraberce .Gerçi seninki yokomo bakalım nasıl olacak ? bu arada memnunmusun yokomodan ?
    Muhammet abi sanada teşekkür ederim

teşekkürler ayrıntılı açıklamalar için..
    Wing Dragon 4 Plus
    Cicoz 100
    Soaraction
    Low Wing

Aslında bu işin en baba parçalarından birisini atlamışız hakancım
    ESC!
    Evet arkadaşlar. Drift' de esc çok önemli. sırf esc si uyumsuz olmasından dolayı drift yapamayan arkadaşlar tanıyoruz hakan ve ben.

Hakan tamiya nın tt-01 kitine ait esc sini ben ise Acoms AT-6 kullanıyorum.

Kendi esc mi daha iyi tanıdığım için onu anlatacağım.
    Fren ve gaz hassasiyet ayarı mevcut esc de. Bu benim çok işime yarıyor. Çünki viraja drift yaparak girecekseniz fren-dreksiyon-gaz-kontra şeklinde bir kombinasyon kullanacaksınız büyük ihtimal. Dikkat ederseniz bunun en başında fren var
    Eger frene bastığınız da tekerlekler kilitlenir yada önce fren yapar sonra geri geri dönmeye başlarsa herşey berbat olur. Drift olmaz. Bu yüzden ESC alacak arkadaşlarıda uyarırım. Ayar olmasa bile (zaten ayar çok da önemli değil) fren yapma özelliğinin doğru düzgün olmasına dikkat edin.
    Bu işi yapamayan esc lere bir örnek vermem gerekirse; asso Tc4 RTR nin üzerinde gelen LRP marka esc diyebilirim. Frene bastığınızda tekerlekleri kilitlemeden fren yapabiliyor fakat çok kısa bir süre sonra (araba ileri doğru gidiyor bu arada) tekerlekler geri geri dönmeye başlıyor. gerisi malum.

Hakan drift birkaç kişi olunca keyif verir diye düşünüyorum,işallah fuarda beraber olucaz
    Yokomoya gelince gayet güzel, özellikle parça kalitesi çok iyi,en önemlisi 200 mm olması benim için bir avantaj..Kullanımsa; üstündeki lastiklerle asfaltta oldukça tatmin edici, ilk fırsatta pistte denemeyi düşünüyorum, bakalım nasıl olacak..kimbilir devam niteliğinde olacak 2.videoda bende olurum Saygılar

Jun 2005
    Nereden Nereden
    İzmir-Marmaris
    arkadaşlar bence amortisörleri yapabildikçe sert yapmalıyız be drift yapacağım zaman öyle yapıyorum lastik olarakta eski radial lastiklerini kullanıyorum bide üzerine slicon sprey sıkıyorum çok yüksek hızlarda drift yapıyorum tabii bu benim ayarım
    1/5 Mcd Proline 4x4 - 26cc - Classic Ep Trainer - Katana 46'' - Spektrum Dx6i - KoPropo Ex5-Ur

Robbe Odin

Apr 2004
    Nereden Nereden
    mersin
    Yaş Yaş
    31
    slm...videoyu seyrettikten sonra bendede drift yapma isteği uyandı..dikkatimi çeken yazılanları hepsi (video dahil) araçlar EP bende ise 705 var...bu konuda biraz daha bilgi lütfen

Aslında GP araçlar ile drift yaptık bi süre. Fakat araçlara tam bir eziyet yaşatığımızı fark ettik. Motor çok fazla ısınıyor. ama illaki yapacaksanız. ondada aynı koşullar geçer. ESC yi çıkartın işin içinden okadar. Ama ginede ep nin tadını vermiyor. Zannedersem GP araçların agırlık merkezleri daha fazla arkaya yakın olduğundan... fakat gine sölüyorum difransieller ile oynayarak onuda drift arabasına çevirmek mümkün.

Oct 2005
    Nereden Nereden
    Istanbul
    Yaş Yaş
    33
    gp araclarda egsoz mnonifoltunu uzatmak lazimmis. kisa olursa yuksek hiz az tork, uzun olursa dusuk hiz yuksek tork sagliyormus cunku.
    0,18 lik bir motorun asagisi pek kurtarmiyormus. cunku dusuk motorlar daha seri olup daha az tork verebiliyolarmis ve driftte yuksek hararet yapiyorlarmis.

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)