drift car ?

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 84
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 84 adet sonuctan sayfa basi 81 ile 84 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 5 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci ... 2345

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Sep 2004
    Nereden Nereden
    Samsun
    Yaş Yaş
    32
    aslında açıların ne kadar olacağı birazda kullanış tarzına bağlı.Bunu zaten yazmıştım.Ama araçta bence kesinlikle negatif camber olmalı.Özelliklede tt01 için önlerin kaberi arkaya göre biraz daha fazla olmalı.Bildiğin gibi driftte araç ne kadarda yanlama eğilimindede olsa sahip olduğu momentle savrulduğu tarafa doğru yatacak.Biz her ne kdara aracın kaymasını istesekte aynı zamanda kontrolllü olmasınıda istiyoruz .Yani oyüzden lastikler yere savrulma esnasında tam basmalı.Bu yüzden negatif camberli olmalı ki araç yana yattığında lastikleri yere tam bassın.Önün daha fazla camberli olmasının sebebi ise normalin aksine drift arabalarında önlerde daha yumuşak süspansiyon kullanmalıyızki aracın önü daha fazla yol tutsun.Bu durumda aracın önü yanlama esnasında arkaya göre daha fazla yatacaktır.Yine isteğimiz lastiğin tam yere basması olduğundada öne daha fazla camber yapmalıyız.Ön lastiklerin hafifce teolu olması hem düz gidişte kontrolü arttırır , hemde yanlama kontrası esnasında yük binnen iç lastiğin ,yani aracın toplanmasında en büyük etkisi olan lastiğin daha fazla açıyla ilgili yöne dönmüş olmasını sağlar
    Konu hako d tarafından (16-07-2007 Saat 13:34 ) değiştirilmiştir.

May 2005
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    27
    drift hakkındaki yazıların hepsini baştan sona okudum, gerçekten çok faydalı ve güzel bilgiler var, elinize sağlık. yalnız arkadan çekişli araçlar için drift imkanları konusunda yeterli açıklama bulamadım burada.

(biliyorum isminin burada anılması istenmiyor ama yine de idare edin)

örneğin gözden çıkarılan bir nikkonun diferansiyel kilitleme vs. diğer işlemlerden sonra gerekli ağırlık ayarları ile vasat bir drift aracı haline getirilme imkanı olamaz mı?

Sep 2004
    Nereden Nereden
    Samsun
    Yaş Yaş
    32
    Buradaki yazılarda 2 çeker rc ile drift hakkında birkaç yazı vardı aslında denenmiş ve başarıya ulaşamamış yada istenilen derecede başarılı olamamış.Nikkonun difransiyelide sanırım pilastik dişlili tiptir.Yine onuda yukarıda yada ilgili başlıkta anlattığımız gibi gözden çıkartmışsam yapıştırabilirsin.Geri kalanı senin yeteneğine kalmış.Bu arada arkadan çeker bir rc ile yanlamak istiyorsanız bene arkayı tam deil yarım yada %70 civarlarında kilitlemeli yada yapılabiliyorsa bu oranlara deneyerek karar vermeli.Solid aks da bence tam kilitlide tork arka tekerlere fazla gelebilir.RC ler için üretilmiş difransiyel yağlarını bu iş içiçn kullnabilirsiniz ama muhtemelen 2-3 kullanımdan sonra nikkonun difransiyeli bu yağı kaçıracaktır.Yinede deneyip sonucu görmek en doğrusudur

May 2005
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    27
    peki, ön tarafın ağırlığını artırmanın bir faydası olur mu. sprint motorla tam gaz kalkmaya kalkıştığımda bile araç çok kolay spin atıyor. ağırlık merkezini öne kaydırmış olanlar performanstan memnun, fakat drift için bunun etkisi ne olur bilemiyorum.

bir de difransiyel kilitlediğimde kalkışta spin atmasını engelleyebilir miyim? mantık olarak bu bir çözüm gibi geliyor bana ama pratikte ne olur?
    Konu y0lcu tarafından (03-10-2006 Saat 12:55 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)