Orijinalini görmek için tıklayınız : Blackjack 55 Benzin Yağ Karışımı (Yardım)
Arkadaşlar merheba,
Tekneyi en sonunda aldım ama daha yüzdürmek nasip olmadı.İnşallah pazar günü ilk suyu yutacak.
Teknede "zenoah g 26" tekne motoru kullanılmış sanırım 2 zamanlı...
2.5 litre kurşunsuz 98 oktan benzine 50 cc yani 50 ml veta yüksek performans yağ eklicem,yaptığım doğrumudur?
Tavsiye edilen zenoah 2 cycle sentetik yağı bulamadım,illa onu kullanacağız diye bir kaide yok ama bulan eden varsa bana bildirirsniz sevinirim..Premium 32:1 benzin diyor.
Not:Bu eklediğim yağ,normal yağlardan daha güçlü bir yapıya sahipmiş.5 litreye 100 ml dediler....
Öncelikle muhakkak 2 zamanlı motor yağı kullanmalısın. 4 zamanlı motorlar için olan yağlardan kullanma.
Bulabilirsen Castrol'un 2 zamanlı yağı gayet güzel. Bulamazsan motorsiklet yedek parçası veya çim biçme makinası vs. satan yerlerde 2 zamanlı yağlar var. Bunlardan kullan.
Ben 3.1 litre benzine 100 ml yağ katıyorum.
Abi bende çim biçme makinası satan bir yerden alım ve 2 zamanlı,üzerinde 2t oıl hıgh performans süper ultra yazıyor.
100 ml. bir şişe ve 4.5 litreye karıştırmamı söyledi, diğer yağlardan üstün bir incelticiye sahip sanırım.Diğer yağlardan daha güçlü bir yağdır dedi satıcı,ama castrol dan şaşma dersen hemen bir castrol alayım.Bu da yedek kalsın.Bugün bilgilendirirseniz çok sevinirim.Zira gece 11 de sabahlamaya gidecez sabahın ilk ışıklarındada çarşaf gibi suda canavarımı deneyeceğim.
Açıkcası ben Castrol'dan başka yağ kullanmadım. Onun için iyidir-kötüdür diyemeyeceğim. Motorun hararetini takip et, eksoz atıklarına bak. Yağın kalitesini oradan takip edebilirsin. 4.5 litreye 100 cc az ama. O oran çok daha düşük devirli motorlar için kabul edilebilir. Bence en az 3.5 litreye 100 cc katmalısın.
Normalde Zenoah Pum ların (marine makinelerin) yağ-benzin karışım oranı 1:32 dir Yani 32 birim benzine 1 birim yağ karışımıdır. Bu da yaklaşık 3.2 litre benzine 100 ml yağ demektir. Tam ölçü için 60lık ya da 80lik kocaman şırıngalar var onlardan kullanabilirsiniz. Yağ olarak Castrolün 2 zamanlı sentetik (altın rengi) olanından kullanabilirsiniz.. Biraz pahalı ama tavsiye ederim..:dıdııtt:
oguzhangunes
28-08-2007, 14:20
mıktar olarak yanlış bilgi vermeyeyım ama 25\1 die biliorum
Yanlış bilgi veriyorsun.
25/1 değil 1/32.
gunolcamlibel
28-08-2007, 18:34
Zenoah G260PUM Kullanıcı Servis Manualini dikate alacak olursak Oğuzhan bey de Egemen bey de doğru bilgi veriyor diyebiliriz.
Ekte de görebileceğiniz gibi doğru yağ karışım oranı minimum 1/40 maksimum 1/25 olarak belirtilmiştir.
Saygılarımla
Günol Çamlıbel
rcmanyağa
28-08-2007, 22:02
bn sthiil markasınn ozel bir yagını kullanıyorum uzum cekirdeginden yapıyıyomus 5ltye 100ml sadece 2 zamanlı motorlar icin bi sisede 100ml var gayet memnunum 4 seneye yakındır her arabamda bunu kullandım
hayabusam
11-11-2007, 16:04
ya normal 2 zamanlı motorsiklete konulan yağlardan olurmu bende çok varda motorum alamıştım
Benzin yağ karışımını 1 litreye 35 cc/ml koyuyoruz Orkun karıştırdığımız yağ (Castrol 2-T racing) diğerleride kullanılabilinir fakat marine de iş değişiyormuş kaliteli kullmak şart Aydos'ta motara dair tüm bilgileri vericem,seninki çift silindir birde,tek çalıştırmaya çalışma motoru sıyırabilirsin.Tek çekişte çalıştırmak için karbüratör kapatıp benzin çekmek lazım daha sonra karbiratörü açıp tek çekişte çalıştıracan,hepsini anlatıcam yeterki acele etme,kolay gelsin.
kitmanrappy
19-02-2008, 17:40
Arkadaşlar merheba,
Tekneyi en sonunda aldım ama daha yüzdürmek nasip olmadı.İnşallah pazar günü ilk suyu yutacak.
Teknede "zenoah g 26" tekne motoru kullanılmış sanırım 2 zamanlı...
2.5 litre kurşunsuz 98 oktan benzine 50 cc yani 50 ml veta yüksek performans yağ eklicem,yaptığım doğrumudur?
Tavsiye edilen zenoah 2 cycle sentetik yağı bulamadım,illa onu kullanacağız diye bir kaide yok ama bulan eden varsa bana bildirirsniz sevinirim..Premium 32:1 benzin diyor.
Not:Bu eklediğim yağ,normal yağlardan daha güçlü bir yapıya sahipmiş.5 litreye 100 ml dediler....
Aeromarine ve bonzisports gibi üreticilerin tavsiyesi 1 galon(3,7854lt) benzine 6 oz (168gr) yağ. Sorduğumda biz tecrübelerimz doğrultusunda böyle tavsiye ediyoruz dediler ki oransal olarak 1/22 civarı oluyo. "Eğer isterseniz" rodaj sonrasında yağı 140 gr a düşürebilirsiniz dediler. Yani 1/27. Özellikle modifiye zenoah larda önerdikleri oranlar bunlar. Ticari düşünseler böyle bir öneride bulunmazlar diye düşünüyorum. Ama tercih sizin.
Evet doğrudur ama biz daha çok motor sağlığıyla ilgiliniyoruz,6 km/h kazanacaz diye motor ömrünü kısaltmak istemiyoruz.Adamlarda motor gani,para var.Dolayısıyla motor kısa dayanır birdaha uğraşamam getirtemem diye bir kuşkularıda yok.Herşey ellerinin altında olduğu için herşeyi riske atıyorlar;)
kitmanrappy
24-02-2008, 14:21
Evet doğrudur ama biz daha çok motor sağlığıyla ilgiliniyoruz,6 km/h kazanacaz diye motor ömrünü kısaltmak istemiyoruz.Adamlarda motor gani,para var.Dolayısıyla motor kısa dayanır birdaha uğraşamam getirtemem diye bir kuşkularıda yok.Herşey ellerinin altında olduğu için herşeyi riske atıyorlar;)
1/22 > 1/32 :)
Sanırım yanlış anladınız. 1/22 oranında daha çok yağ var zaten yani motoru daha iyi korur. O yüzden ticari düşünseler böyle bir öneride bulumazlar demiştim.:)
Nasıl yani anlayamadım Bahadır bey,biz 1 litre benzine 32 cc yağ ekliyoruz yani 1/32.
Adamlar bu oranın üstüne yani 32cc ye + 22cc yapıp = 54 cc yağmı karıştırıyorlar demek istediniz? Biraz açarsanız sevinirim zira 54 cc yüksek bir oran.
kitmanrappy
26-02-2008, 19:35
1/22 oranı 22cc benzin yağ karışımında 1cc yağ olacak anlamına geliyor.
Şuan vaktim yok çıkmak zorundayım,konuya hakim olan arkadaşlar varsa ve daha açık yanıtlarsalar sevinirim.
kitmanrappy
26-02-2008, 20:11
Şuan vaktim yok çıkmak zorundayım,konuya hakim olan arkadaşlar varsa ve daha açık yanıtlarsalar sevinirim.
Kısaca 1lt ye 45.45cc yağ öneriyolar. Daha açık nasıl olur bende merak ettim:)
Kullanacağınız yakıt miktarına göre doğru orantı yapacaksınız.:)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.