PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kendim yapabilirmiyim??

RE-R.G.M.
19-01-2006, 19:02
arkadaşlarım abilerim bişey danışmak istiyorum size ben bir tekne yapmak istiyorum ama içini kendim yapmak istiyorum yapıcağın tekne gp olucak buna uygun hiç bir elektronnnik aksamı motoru fln bulunmaya sadece gövdesi bulunan bir kit warmı birde yüzücek hale getirmem için kaçlık motor almalıyım kaç tane servo lazım bunlarıda biir yazarsanız sewinirim şimdiden teşekkürler:D

erhanzeynel
22-01-2006, 06:27
Ben esasında uçakçı olmama ramen elimden geldiği kadar yardımcı olayım.
İstediğin gibi bir kit varmı yokmu tam olarak bilmiyorum ama o şekilde planların elden ele gezdiğini gördüm.

Kaç tane servo kullanacağını alacağın ya da yapacağın tekne belirler sanırım ama GP kullanıcam demişsin yanılmıyorsam 1i gaz telini çekmek için 1i de dümen için toplam iki servo olması lazım.

Kaçlık motor sorusunu da alacağın ya da yapacağın gövde belirler. Yani hangi boyutlarda olduğunu ya da gerekli diğer özellikleri bilmeden git bilmemkaçlık motor al dersek ya o motor tekneni kımıldatmayabilir ya da azcık gaz verdiğinde uçurabilir.

İlk aşaman Gövde kiti bulmak ya da Gövde şeması bulmak olmalı. Gerisini zaten Gövdenin özelliklerine göre alman gerekir.

Bilgilerimde yanlışlık olabilir. Dediğim gibi ben bu konuda prof sayılmam.
Yanlışım varsa düzeltenlere şimdiden teşekkürü borç bilirim :)

orbay
22-01-2006, 20:19
Erhan abi bende kendim tekne yapmak istiyorum ama internette dolaşırken hep uçak planlarına rastlıyorum ben kit falan almak istemiyorum tamamen kendim yapmak istiyorum senin bildiğin güzel bi link varmı bu işle ilgili yada başlangıç yada planlar la ilgili

RE-R.G.M.
22-01-2006, 21:48
orbay o iş seni,beni biraz kasar yaw yaniii tekne zor iş en ufak bir yannısın sana teknene mal olabilir hersey bosa gidebilir en saglamı kit:D

orbay
23-01-2006, 13:44
ya kitte bilmiyorum toplama gibi oluyor ama tabi olmaz da değil.Peki kitler tam olarak nasıl geliyor

erhanzeynel
24-01-2006, 12:13
Erhan abi bende kendim tekne yapmak istiyorum ama internette dolaşırken hep uçak planlarına rastlıyorum ben kit falan almak istemiyorum tamamen kendim yapmak istiyorum senin bildiğin güzel bi link varmı bu işle ilgili yada başlangıç yada planlar la ilgili

vallahi o şekilde ne plan var elimde ne de link. Yardımcı olamayacağım için özür dilerim.