Orijinalini görmek için tıklayınız : offroad değil ama bu da zevkli bir bakın
serkant74
27-03-2006, 17:41
eskinin verdiği tat hiç bir şey de yok
ortadaki sürücünün kafası neden büyük? :) şaka bir yana güzel olmuş.
aksak_ritim
27-03-2006, 18:34
:)Gerçekten çok hoş alet. Motor sogutması için su devirini ne ile yapıyorsunuz? Hep merak etmişimdir özel bir pompa yada mekanıği var mı diye. Yoksa teknenin gidişinden kaynaklanan bir akıntı mı sağlıyor devri?
serkant74
27-03-2006, 18:56
motor su sayesinde soğuyor mekanik bir ünite yok.Teknenin yanından ve arka pervane bölümden motor kafasına giden 2 ayrı hortum sayesinde su kanalı oluşuyor bu sayede en azından benim anladığım bu yanlışım varsa düzeltin bende daha yeni başladım
Bu konuyu hemen açıklığa kavuşturalım. Teknelerde su soğutmasında kullanılan metal boruların uçları aynı enjektör iğnelerindeki gibi çapraz kesilmiştir, süratle suyun içinde dik bir şekilde hareket eden bu çapraz kısımdan içeri, oluşan basınçla su girer bu suyu istediğiniz soğutma işleminde kullanabilirsiniz(esc., elektrik motoru, yakıtlı motorlar vs.)
:)Gerçekten çok hoş alet. Motor sogutması için su devirini ne ile yapıyorsunuz? Hep merak etmişimdir özel bir pompa yada mekanıği var mı diye. Yoksa teknenin gidişinden kaynaklanan bir akıntı mı sağlıyor devri?
hızla alakalı basınçla oluşan su kendi kendine pompalanır,suyun devir daimi yok. gelen su kanallarda dolandıktan sonra dışarı çıkar. avantajı devamlı soğuk suyun dolanması ve ekstra bir pompa mekanizmasına gerek duymaması.
İnfinity_DREAM®
29-03-2006, 03:16
yani kısaca önden giren su arkadan çıkıyor :) tabi gerekli yerleri ziyaret ettikten sonra :):)
yani kısaca önden giren su arkadan çıkıyor :) tabi gerekli yerleri ziyaret ettikten sonra :):)
tam tersi Ercihan, arkadan giren su önden çıkıyor,daha doğrusu su arkadan giriyor zaten ,en arkada genelde dümene monte edilir giriş yeri,şırınganın kesik tarafı teknenin önüne bakacak şekilde yerleştirilir,dolayısıyla giderken suyu içine alacak şekilde durur, ordan giren su motor çevresinde ki sarılı boruda dolaştıktan sonra yolu fazla uzatmadan en yakın yerden dışarı açılan delikle atılır. delik suyla temas eden bir yerde olmaz,havaya doğru atılır ki suyun geri basıncı ,arkadan giren suyun çıkmasına mani olmasın,hortum mümkün olduğu kadar kısa tutulur ve çıkış deliğide suyun girdiği seviyeden çok yukarda tutulmaz. yer çekimine karşı daha az direnç göstermek için buda.
başka sorusu olan :D
ya bunlarda su sogutması olmazsa bişi olur mu ? ben tekne yapmayi düşünüyorum fakat arabamın eski motorunu kullancam.nası olur ?
ydurguner
12-04-2006, 00:19
sıcak olur :)
pons gliom
12-04-2006, 01:17
cok sicak olur:D
Sogutma kullanmazsan motoru yakarsin,baska bir sorun olmaz .....
Pervanenin hemen üzerine monte edilen hortuma pervanenin savurması sonucu su girer motoru dolaşır ve en yakın yerden dışarı atılır.
motor kafasını hava alacak şekilde acık bırakırsan birşey olmaz hava soğutmalı olur teknelerke kulalanılan bazı motorlar hava soğutmalıda olabiliyor. yada teknenin üs kapağını takmazsın. Tabiki hız olarak düşük olabilir kullanacağın motora göre tork olayından dolayı. biz denedik, araba motorunu ve hatta arkadaşım şuanda bile kullanmakta......Kullanılan teknenin resmivar fakat çok net değil....
http://img227.imageshack.us/img227/8040/cap0031jj2.jpg
Teknelerde değişik su alış şekillerini görebilirsiniz...
http://img165.imageshack.us/img165/836/lg64102ne3.jpg
http://img167.imageshack.us/img167/8735/af3qa2.jpg
http://img165.imageshack.us/img165/4986/9500prb2650i8ew3.jpg
Resimler gerçekten çok açıklayıcı olmuş, Bu arada ben normal benzinli teknemde bu suyu sürat aracılığı ile yönlendiren sistemden yana farklı bir sistem kullanıyorum. Buna tofaş cooling system adını verdim sistemde teknenin altına suyu çekebilecek şekilde bi tofaş marka silecek motoru koyuyuor motoru da ufak bir 9volt pile bağlıyorum. kumandadan her 3. kanala bastığımda silecek motoru çalışıyo ve suyu borularla motorun kafasına ve egsoza iletiyo bu sayede hem dururken hemde giderken hep soğutma oluyo tabi bunu 80-90 cm lik modellerde uygulamak zor olur çünkü yer bakımından biraz sıkıntı yaşanabilir...
tekneni göremediğim için fazla yorum yapamıyorum ama o tür bir sistem gerek kalmadan resimlerdeki gibir su alışı sağlayabilirsin bende bu sistem hiç sıkıntı vermedi, ayrıca teknene fazladan ağırlık yapmış olursun ....(pil ve silecek motoru)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.