PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Spektrum DX3R kumanda yardım



realist1903
17-03-2012, 00:31
Merhaba,
Elimde bulunan benzinli araçlarımda küvenle kullanmak için kendime Spektrum DX3R kumanda aldım. Kumandayı 2.el aldım. Cihaz çantasında ve temiz geldi ancak baja takıp kumandayı açtığımda servolar kendi kafasına göre hareket etmeye başlıyor.Ayrıca yön servosuna ne yaptıysam sadece sağa dönmesini engelleyemedim. Rahat rahat kullanmak için aldığım kumanda daha baştan böyle yapınca canım sıkıldı. Spektrum kullanan arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim. Umarım kumanda da bir sorun yoktur.100530100531

demirci
17-03-2012, 01:35
Servolarin digital'se eğer menüden frame'i 5.5sn ayarla, birde bütün ayarları sıfırla.

realist1903
17-03-2012, 01:45
Servolardan yön servosu dijital gaz servosu normal servo bende frame değerini 11 yaptım daha rahat olur belki diye ancak olmadı. Kumanda çok karmaşık geldi açıkcası bilen birisinden kullanımını öğrenmeden zor olacak.
Normalde menüden reset attığımda tüm eski ayarlar siliniyor mu ve alıcıyı tekrar bind yapmam gerekiyor mu?

HaaKaN
17-03-2012, 10:05
keske futaba alsaydin. spektrum ve 1/5 olunca allah yardimcin olsun demekten baska birsey gelmiyor aklima.

emre doğan
17-03-2012, 15:46
Bende Mcd x4 aracımda dx3 r kullanıyorum şimdiye kadar pistte pek sıkıntı yaratmadı tam olarak mesafe testi yapmadım ama öyle durduğu yerde de servolar ı sapıtmıyor.

Sorunun araç çalışırken mi oluyor yoksa çalıştırmadan mı yapıyor çünkü bende mobiletciden aldığım suzuki marka servoyla dediğin gibi sorun yasamıştım buji yi degistirince sorun kalmamıştı :)

realist1903
18-03-2012, 01:16
Kumandanın menzil problemi olacağını sanmıyorum. ancak servolar araç çalışmazken hareket etmekte. Kumanda ayarları ile ilgili olduğunu düşünüyorum. DX3S kullanan bir arkadaştan yardım alacağım bugün.

MSenturk
18-03-2012, 16:40
Ercan, frame sayisini digital servolar icin 5.5 diyorsa karisik olarak Digital ve analog servo kullanimda bir alta alman daha mantikli olur. Sonucta servo analog oldugu icin zaten verilen komuta cevap vermiyecektir.

Denilen gibi tum ayarlari sifirla ve arac pilinin tam dolu olduguna emin olup yeniden deneme yapabilirsin.

realist1903
19-03-2012, 22:14
Murat Abi,
dün akşam baya bir uğraştık yön servosu tamam ancak gaz servosu sadece bir yöne hareket ediyor ve titreme halen var. Yarın aksam aynı kumandadan olan bir arkadaşa kumandayı bırakıcam umarım çözer durumu yoksa kumanda da veya alıcıda sorun var.

realist1903
23-03-2012, 00:39
Kumandanın problemini bulduk. Sorun alıcıdaymış. Alıcıyı değiştirdik problem kalmadı. Acaba SR300 alıcılar dx3r ile çalıyor mu? Çalışıyor ise bu alıcıdan almayı planlıyorum.

anı
23-03-2012, 01:32
spektrum spektrum sr3100 alıcı alın bu alıcı dsm2 diğerleri değil bunun için parazitlenmeler bağlantı kouklukları ve servolarda titreme gibi durumlar yapabilir