Nihayetttt.....

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 118
  •  » Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Sayfayı Paylaşın :

Toplam 118 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 6 Sayfadan 1234 ... SonuncuSonuncu

Bugün ilk defa bir uçuş denemesinden Trex hala kullanılabilir halde geri döndüm arkadaşlar. Çok mutluyum. Bildiğiniz gibi:
    A good landing is a landing you can walk away. If the aircraft remains usable it is an excellent landing. Bu sözü çok severim
    Bodrum'dayım. Dün gece geldim. Henüz buradaki arkadaşları aramadım. Ailecek gidilince bazı sorumluluklar var tabii! Hemen uçucu arkadaşlara yönelirseniz adamı oyar üç hanım!
    Neyse, bulunduğum yerde oldukça geniş alanlar var. Bugün güneş battığında rüzgar tamamen durdu. Ben de cesaretimi toplayıp Trex'i bagajdan çıkardım. Daha önce Güneş ile yazışmıştık yüksek headspeed konusunu... Yahu arkadaşlar gerçekten de inanamadım o esnada kumadanın stiklerini hareket ettiren parmakların benim beynimden komut alıyor olmalarına. Size bir zamanlar hands off hover yaptığımı gördüğüm bir rüyamdan söz etmiştim. Bunun gerçek olduğuna tanık oldum az önce. Hala inanamıyorum.
    İki pillik uçtum. Uçtum derken hover yaptım. Azami 3 m yükseldim. Hiç nose in durumuna sokmadım ki büyü bozulmasın Fakat büyük bir keyif aldım. Daha önce hiç bu kadar kontrollü olduğumu hatırlamıyorum.
    O kadar sevindim ki önce sizlerle paylaşmak istedim. Bu arada özelden sık sık mesaj atıp beni RC helikopter konusunda üstat zanneden sevgli arkadaşlara da bir mesaj olsun bu! Deneyim düzeyimi anlasınlar! Sandıkları gibi bir usta ile değil bir çırakla muhatap olduklarını bilsinler.

Bodrum' a hos geldiniz.

Bu arada sunu da soylemeden gecemiyecegim. Bence burada hepimiz ciragiz. Herkesin herkesten ogrenecegi bir suru sey var. "Ben ustayim, ben herseyi bilirim" mantigi maalesef bu hobide gecersiz oluyor.
    Amatörler ekipman isterler, profesyoneller para isterler, ustalar ise ışık isterler...

www.photographyturkiye.com
    www.multikopterdukkani.com
    www.rchelidergisi.com

Tebrikler Sümer Bey, üşenmeyi bir kenara bırakıp elime geçen yedek parçayı monte etsem bende uçma denemelerine geri döneceğim ama elim varmıyor bir türlü. Sizin mesajınız bana bayağı bir ilham verdi ama

BU arada Bodrumu iyice kıskanmaya başladığımı söylemem lazım Kısmet olursa Eylül ayının ilk haftasında Antalya da olmayı planlıyorum ordan dönüşte Bodruma uğrayıp bir merhaba demeyi isterim ordaki herkese

Biz 24 saat acigiz.. Her zaman bekleriz
    Amatörler ekipman isterler, profesyoneller para isterler, ustalar ise ışık isterler...

www.rchelidergisi.com

3 metre yetmez hocam gazlaa
    şaka bir yana, ilk başlarda başarılı bir hoverın verdigi haz gercekten guzel oluyor, daha sonraları nose-inde sabit tutabilmek,düz uçuş vs derken ilk ters hover daha buyuk zevk verecektir.bildigimden soylemiyorum gerçi sadece tahmin ters hoverı henuz ruyamda dahi göremedim ben
    mcp
    wk 4#3
    wk 4g6 spektrum ar6300 - spartan quark - hp08 outrunner
    gaui ep100pro
    trex450sev2 neu 1107 motor 4s

Tıp fakültesinden herşey arasırada doktor çıkarmış sonunda Rc 3d-master da çıktı hayırlısıyla
    Konu ten_don tarafından (11-08-2008 Saat 00:38 ) değiştirilmiştir.

Alıntı Sümer Yamaner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Deneyim düzeyimi anlasınlar! Sandıkları gibi bir usta ile değil bir çırakla muhatap olduklarını bilsinler.
    Size Bodrum uğuru geldi anlaşılan

Şu da var Sümer abi sizin gazeteye çıktığınız zaman t-rex ile orda çok eski bir RC geçmişiniz ve statik model geçmişiniz olduğunu okumuştum yanlış hatırlamıyorsam. bu da gerçek anlamda usta olduğunuzu gösterir bence. Bu hobide uçmanın ilin sadece %10-20 lik kısmını oluşturduğunu bu forumdaki aktif üyelerin bildiğini düşünüyorum. bu hobiye sadece uçuş olarak bakan rc pilotlarının da bu rc işinin sadece 10-20% lik lısmını bildiğinin hatırlamak isterim. bu nedenle bence siz aslında gerçek bir ustasınız.
    Fly 3D crash proudly...
    T-Rex 600 NSP ___ T-Rex 450 SE V2 ___ CopterX 450 SE V2 ___ T-Rex 500 ESP
    Low Wing Trainer ___ P-51D Mustang ARF
    JR DSX9 Limited Edition

Tebrik ediyorum. Hayırlı olsun.

Bu işin bence keyif veren dört faslı var.

Heli yi uçurmak.
    Heli ye parça bekleyip postacı yolu gözlemek (havuz tamamlanınca kargocu beklemek olacak)
    Helinin kitabına bakıp hasarlı parçaları değiştirmek.
    Bu forumda sizlerle fikir alışverişinde bulunmak.

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Feb 2007
    Nereden Nereden
    Adana
    Alıntı yellowaircraf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bodrum' a hos geldiniz.

Bu arada sunu da soylemeden gecemiyecegim. Bence burada hepimiz ciragiz. Herkesin herkesten ogrenecegi bir suru sey var. "Ben ustayim, ben herseyi bilirim" mantigi maalesef bu hobide gecersiz oluyor.
    Yanlış tamamen yanlış. Ben bilirim arkadaş onu bunu anlamam , ben bii-lii-riim.
    Fıkradaki gibi: Kadın kocasını sekreteri ile yakalayınca -Açıklamana gerek yok, ben HERŞEYİ biliyorum demiş. Adam pişkin ya - Ee söyle bakalım dünyanın en uzun nehri hangisidir ?
    Şaka tabii.... Ben herşeyi bilmem.
    Bir tek şey bilirim KENDİMİ bilirim.

Bu arada Sayın Sümer Bey: Şahsınızı tanımasakta makamınıza saygımız var.
    Konu ata 1337 tarafından (10-08-2008 Saat 22:24 ) değiştirilmiştir.

01-ADANA

Sümer hocam tebrikler. Ben henüz her gittiğim uçuş denemesinden kırım ile dönmeye devam ediyorum. Evde ve klinikteki kapalı alanda tekbaşıma çok iyi hover yapıyorum. Dışarıya gidiyorum, bir şekilde birileri bana takılıyor ve sanki heliyi uçuran ben değilmişim gibi heli hoverden kopup uzaklaşıyor. Kimsenin olmadığı bir yerlerde uçuş yapmam lazım.

Alıntı candane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sümer hocam tebrikler. Ben henüz her gittiğim uçuş denemesinden kırım ile dönmeye devam ediyorum. Evde ve klinikteki kapalı alanda tekbaşıma çok iyi hover yapıyorum. Dışarıya gidiyorum, bir şekilde birileri bana takılıyor ve sanki heliyi uçuran ben değilmişim gibi heli hoverden kopup uzaklaşıyor. Kimsenin olmadığı bir yerlerde uçuş yapmam lazım.
    Kesinlikle

etrafta başkaları olunca odaklanamıyorum

Abi ne kadar yükseliyor
    Abi bizim evin çatısına indirsene
    Abi ne kadar uzağa gidiyor
    Abi bende uçurabilirmiyim
    ...............
    vs. vs.

Sümer abi tebrikler daha nice uçuşlara
    TREX 550E DFC -> ALIGN 3GX -> Castle Talon 90A -> 600MX -> Uçalım ozaman

JR Propo DSX7

Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muğla - İzmir
    Yaş Yaş
    49
    sümer bey
    hafta içi akşam üzeri cenk, siz ve ben bir buluşma yapıp heli leri havalandıralım derim. işin içine video ve resimleride ekleriz.
    ama millet fazla birşey beklemesin bizden sadece kale üzerinde uçurup geri dönerken halikarnas disco nun üstünden geçeriz.

Alıntı muhamm@ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle

etrafta başkaları olunca odaklanamıyorum

Abi ne kadar yükseliyor
    Abi bizim evin çatısına indirsene
    Abi ne kadar uzağa gidiyor
    Abi bende uçurabilirmiyim
    ...............
    vs. vs.

Sümer abi tebrikler daha nice uçuşlara
    birde en uyuz sorulardan biri;

Ya birader bu sendeki oyuncak kaç para?
    Fly 3D crash proudly...
    JR DSX9 Limited Edition

Emrah bey, ben Haikarnas'ın üzerinde ters uçarken siz Cenk beyle karşıdan tono ile gelin, kafa kafaya tokuşturup Halikarnas'a inelim!?!?!?

Alıntı 450 SE V2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    birde en uyuz sorulardan biri;

Ya birader bu sendeki oyuncak kaç para?
    Yoldan geçen bi teyze
    Oyuncağın çok güzel aferin evladım demez mi
    TREX 550E DFC -> ALIGN 3GX -> Castle Talon 90A -> 600MX -> Uçalım ozaman

JR Propo DSX7

Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muğla - İzmir
    Yaş Yaş
    49
    yaparızda.... inerken dikkat edelim dans eden rus hatunların üstüne inmeyelim

Alıntı Sümer Yamaner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emrah bey, ben Haikarnas'ın üzerinde ters uçarken siz Cenk beyle karşıdan tono ile gelin, kafa kafaya tokuşturup Halikarnas'a inelim!?!?!?

www.rchelidergisi.com

Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muğla - İzmir
    Yaş Yaş
    49
    cenk organize işler görevi sende...

Alıntı yellowaircraf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Tamamdir. Sumer Bey' in telefonunu bekliyorum o zaman.

www.rchelidergisi.com

Alıntı 450 SE V2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Size Bodrum uğuru geldi anlaşılan

Şu da var Sümer abi sizin gazeteye çıktığınız zaman t-rex ile orda çok eski bir RC geçmişiniz ve statik model geçmişiniz olduğunu okumuştum yanlış hatırlamıyorsam. bu da gerçek anlamda usta olduğunuzu gösterir bence. Bu hobide uçmanın ilin sadece %10-20 lik kısmını oluşturduğunu bu forumdaki aktif üyelerin bildiğini düşünüyorum. bu hobiye sadece uçuş olarak bakan rc pilotlarının da bu rc işinin sadece 10-20% lik lısmını bildiğinin hatırlamak isterim. bu nedenle bence siz aslında gerçek bir ustasınız.
    %10-20 az olmuş aslında biraz 50% demek de fayda var daha iyi
    Fly 3D crash proudly...
    JR DSX9 Limited Edition

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)